Tort fără coacere cu lămâie:


Ușor, răcoritor, o pură plăcere de vară!

De ce aveți nevoie:

  • 250 g biscuiți cu unt
  • 70 g unt moale
  • 100 g suc de lămâie
  • 200 g suc de portocale
  • 20 g amidon alimentar
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 g iaurt
  • 500 g brânză proaspătă
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 pachet de zahăr vanilat Bourbon (de exemplu, de la dmBio)
  • Coaja rasă de la două lămâi
  • 15 g gelatină instant

De asemenea:

  • Felii de lămâie
  • Frunze de mentă

Și iată cum se face:

1. Prepararea bazei de biscuiți

Pentru baza tortului, zdrobiți biscuiții cu unt într-un sac de congelare cu un sucitor sau într-un blender până devin firimituri. Încălziți untul într-o cratiță până se topește de tot. Apoi, adăugați în unt biscuiții zdrobiți și amestecați bine. Așezați compoziția într-o formă rotundă cu fund detasabil și presați bine până se uniformizează.

2. Topping de lămâie

Pentru toppingul de lămâie, încălziți sucul de lămâie, sucul de portocale, amidonul, zahărul și un praf de sare într-o cratiță mică și aduceți la fierbere ușoară. Odată ce amestecul se îngroașă, luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească. Între timp, pregătiți amestecul de cheesecake.


3. Prepararea amestecului de cheesecake

Într-un bol de mixare, adăugați iaurtul, brânza proaspătă, zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja rasă de la două lămâi și gelatina instant. Amestecați totul bine cu un mixer. Apoi, lăsați amestecul la frigider timp de 20 de minute.

4. Finalizare & decorare

Întindeți uniform amestecul de cheesecake pe baza de biscuiți cu o spatulă. Apoi, turnați toppingul de lămâie peste amestec și distribuiți-l prin mișcări ușoare. Lăsați tortul fără coacere acoperit în frigider timp de cel puțin 4 ore – cel mai bine peste noapte. Decorați după preferință cu câteva felii de lămâie sau frunze de mentă și serviți-l. Tortul de vară cu lămâie este gata!