Plăcintă cu dovleac: Rețeta suculentă și dulce pentru cel mai bun tort de dovleac
Doriți dovleac, dar vă tentați o schimbare față de clasica supă? În rețeta noastră de plăcintă cu dovleac, această legumă de toamnă se transformă în vedeta desertului.
Rețetă pentru Plăcintă cu Dovleac: Delicios Tort de Toamnă
Ingrediente pentru 1 formă de plăcintă (aprox. 22 cm)
- 175 g făină
- 75 g unt; și pentru uns forma
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 50 g zahăr
- Leguminoase uscate (ex. fasole, năut)
- 600 g pulpă de dovleac muscat
- 150 g zahăr brun
- 1 lingură de amidon
- 300 g frișcă lichidă (smântână pentru frișcă)
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1 linguriță scorțișoară pudră (de ex. de la dmBio)
- 1 linguriță ghimbir pudră
- 1/2 linguriță condimente pentru turtă dulce
Preparare plăcintă cu dovleac
1. Prepararea aluatului
Pentru aluat, frământați până la omogenizare făina, untul, un ou, sarea și 50 g de zahăr, adăugând la nevoie puțină apă rece. Formați o bilă, înveliți-o în folie alimentară (alternativă ecologică: pânze din ceară de albine) și lăsați-o la rece pentru aproximativ 30 de minute.
2. Gătirea dovleacului la aburi, preîncălzirea cuptorului
Tăiați pulpa de dovleac în cuburi și puneți-o într-o oală cu 100 ml de apă. Acoperiți cu capac și gătiți la aburi timp de aproximativ 15 minute, până se înmoaie. Scurgeți bine, pasați fin cu un blender vertical și lăsați piureul să se răcească. Preîncălziți cuptorul la 180 °C cu încălzire superioară și inferioară. Ungeți cu unt o formă de plăcintă (aprox. 22 cm).
3. Pre-coacerea aluatului
Întindeți aluatul și tapetați forma cu el. Presați-l bine pe fund și pe margini. Acoperiți aluatul cu hârtie de copt și leguminoase uscate și coaceți în prealabil pentru aproximativ 10 minute pe șina din mijloc. Îndepărtați leguminoasele și hârtia și lăsați baza de aluat să se răcească ușor.
Prepararea piureului de dovleac și coacerea finalăAmestecați piureul de dovleac cu zahărul brun, amidonul, 150 g de frișcă lichidă, 3 ouă, nucșoară, scorțișoară și ghimbir până obțineți o compoziție omogenă. Turnați compoziția peste aluatul fraged și introduceți din nou în cuptor pe șina din mijloc pentru aproximativ 40 de minute, până devine auriu-maroniu. Lăsați să se răcească.
Sfat pentru servire
Înainte de servire, bateți spumă 150 g de frișcă lichidă. Puneți frișca într-un poș cu dui stelat și formați moțuri pe plăcintă. Serviți presărată cu condimente pentru turtă dulce.
Legume în prăjitură? Este delicios!
Legumele în prăjitură pot suna ca ceva cu care trebuie să ne obișnuium, dar nu este cazul – mai ales atunci când, la drept vorbind, leguma respectivă nu este chiar o legumă! Dovlecii sunt clasificați ca legume-fructe și sunt o formă hibridă între fructe și legume. Dovleacul muscat din rețeta noastră are un gust fin-condimentat care ne amintește de nucșoară. În supermarket sau la piață, recunoașteți acest dovleac după culoarea sa verde-bej până la galben-mat și forma sa striată.
Doriți să conservați legumele? În acest articol veți afla cum să conservați legume și să vă bucurați de castraveți, dovlecei și altele pentru o perioadă lungă de timp.
Este Sezonul Pumpkin Spice
De când a apărut Pumpkin Spice Latte, amestecul de condimente Pumpkin Spice și-a făcut loc în rafturile de condimente din bucătărie. Pe lângă băuturile calde, acest amestec condimentat poate fi folosit și pentru prăjituri sau preparate sărate, cum ar fi supe și curry-uri. Doriți să explorați și mai mult bucătăria americană dincolo de amestecul de condimente? Aici găsiți o rețetă pentru macaroane cu brânză vegane (Mac & Cheese).
DIY: Amestec de condimente Pumpkin Spice
Ingrediente pentru aprox. 150 g:
- 4 linguri scorțișoară (de ex. de la dmBio)
- 2 linguri piper de Jamaica măcinat
- 2 linguri nucșoară măcinată
- 2 linguri ghimbir măcinat
- 1 linguriță cuișoare măcinate
Preparare Amestec Pumpkin Spice
Puneți condimentele măcinate într-un bol și amestecați-le bine. Depozitați apoi într-un borcan cu capac etanș, astfel încât să se păstreze prospețimea.
Nu vă săturați de dovleac?
Atunci încercați acest preparat reconfortant. Aici găsiți o rețetă delicioasă pentru un curry de năut. Deși unele dovleci nu sunt comestibili și sunt folosiți doar decorativ, în acest articol veți vedea cum să sculptați un dovleac și să creați astfel decorațiuni perfecte pentru toamnă și Halloween.