Active Beauty
Mascnee? 9 reguli de igienă împotriva acneei provocate de măști
Text: Elisabeth Sas

Bye bye acnee

Mascnee? 9 reguli de igienă împotriva acneei provocate de măști

E clar că măștile ne protejează de viruși. Micile coșuri de sub mască sunt într-adevăr un lucru minor în raport cu pandemia. Dar poate fi totuși o povară pe care o puteți elimina. Descoperiți în rândurile următoare câteva sfaturi care vă vor ajuta în lupta cu tenul problematic.

Poate ați auzit de termenul de „mascnee”. Nu vă faceți griji, nu am făcut nicio greșeală: „mascnee” este un cuvânt format din cuvintele „mască” și „acnee”. În drum spre birou, spre supermarket sau farmacie, din cauza virusului Corona, măștile sunt tovarășele noastre zilnice de peste un an. Însă purtarea acestor măști au avut un impact negativ asupra tenului, adesea apărând diverse iritații, mici coșuri sau acnee. Avem o veste bună: puteți face ceva pentru a combate aceste probleme.

Ce este mai exact mascneea?

Mascneea are și un nume medical – „acnee mecanică" - și este rezultatul frecării mecanice a măștilor de protecție pe piele. Acoperirea regulată a jumătății inferioare a feței și a mediului umed rezultat prin respirație, vorbire și transpirație, oferă bacteriilor terenul de reproducere perfect și poate duce la inflamații și erupții cutanate.

Piele cu impurități? Respectați aceste 9 reguli de igienă


Utilizați măștile de bumbac: acestea lasă pielea să respire mai mult decât alte materiale și, prin urmare, sunt deosebit de blânde cu tenul. În plus, masca ar trebui să aibă mărimea potrivită pentru a nu freca și a nu irita inutil pielea.

Spălați masca cât mai des posibil, utilizați detergenți pentru piele sensibilă și renunțați la balsam, acesta poate fi un factor favorizant pentru iritații.

Acordați atenție rutinei de seară de curățare a feței. Printr-o curățare meticuloasă a tenului seara puteți preveni impuritățile și puteți elimina orice reziduuri de transpirație și murdărie.

Atenție la bacteriile ce se pot depune pe mască. Nu puneți masca în buzunare atunci când o dați jos, ci depozitați-o într-o pungă curată și micuță.

Următorul sfat s-ar putea să nu fie ușor, dar face minuni: încercați să nu vă mai machiați atât de des sau atât de tare. Încercați să păstrați porii cât mai liberi. Blocarea acestora favorizează apariția acneei și a iritaților.

Știați că ne atingem fața în medie de 400-800 de ori pe zi? Bineînțeles că acest lucru îl facem în mod inconștient. Încercați să nu vă mai atingeți fața prea des, împiedicând astfel să intrați în contact cu virusul sau alte bacterii ce pot produce neplăceri tenului.

Cum se tratează tenul problematic?


Când vine vorba de îngrijire facială, less is more. Hidratarea este cheia succesului. De aceea, acordați atenție cremelor și serurilor hidratante, care nu dau sentimentul de ten încărcat și care susțin funcția naturală de barieră.

Atunci când vă curățați fața, aveți încredere în produsele mai blânde de curățare a porilor. Acestea ajută la restabilirea barierei pielii și, în același timp, o calmează. De asemenea, produsele probiotice, glicolul și acidul salicilic ajută la contracararea coșurilor.

Evitați ingredientele iritante precum retinolul sau parfumul, acestea nu fac altceva decât să înrăutățească și mai tare situația.