Active Beauty
Sirop de flori de soc: cum să îl prepari singur
Text: , Astrid Doppler

Fructat și proaspăt

Sirop de flori de soc: cum să îl prepari singur

Siropul de flori de soc nu numai că impresionează prin gustul său dulce și aromat în băuturi și mâncăruri, dar punctează și prin regionalitate și sezonalitate. Apropo, siropul este foarte ușor de preparat singur - vă arătăm cum!

Siropul de flori de soc poate fi folosit în atât de multe moduri

Pentru toți cei care nu se mai satură de gustul fructelor de soc, există numeroase moduri de a folosi siropul, și nu doar în băuturi. De la prăjituri suculente și cremă de prăjituri proaspete până la mousse de soc cu iaurt, budinci, sorbet și chiar sosuri pentru salate - toate acestea au un gust pur și simplu delicios cu acest concentrat dulce. Merită să îl încercați!

Prepară pas cu pas propriul sirop de flori de soc

Ingrediente
  • 2 kg de zahăr
  • 2 l apă
  • 50 g acid citric
  • 1 portocală (calitate ecologică)
  • aprox. 30 de buchețele de flori de soc
Cum se prepară:
  1. Scuturați cu grijă buchețelele de flori de soc pentru a elimina insectele mici. Dacă este necesar, curățați-le în apă - dar o parte din aromă se va pierde.
  2. Tăiați tulpinile grosiere și smulgeți florile nedeschise.
  3. Aduceți apa la fierbere împreună cu zahărul, amestecând din când în când.
  4. Spălați portocala, tăiați-o în felii și puneți-o într-un recipient mare împreună cu florile de soc și acidul citric.
  5. Se toarnă siropul de zahăr călduț peste amestec și se lasă la infuzat într-un loc răcoros și întunecat timp de 3 - 4 zile. Se amestecă din când în când.
  6. Tapetați o sită cu un prosop curat și strecurați lichidul peste un vas.
  7. Se aduce din nou la fierbere pentru scurt timp și se umple siropul în sticle sterile cât este încă fierbinte și se închide ermetic.