Active Beauty
Rețete vitale: pesto și cremă tartinabilă de ridichi

Legume de primăvară

Rețete vitale: pesto și cremă tartinabilă de ridichi

Primăvara este sezonul ridichilor! Micile bombe de vitamine sunt sănătoase și pot fi transformate rapid în rețete delicioase de primăvară. Vă explicăm cum puteți valorifica ridichea de la frunză până la rădăcină, asigurând astfel o mai mare sustenabilitate - cu pesto de ridichi și cremă tartinabilă de ridichi

Iată cât de sănătoase sunt ridichile

Ridichile prezintă o concentrație ridicată de vitamina C și uleiurile de muștar ale acestora pot asigura un efect de prevenire a răcelilor și a infecțiilor de vezică urinară. Potasiul pe care îl conțin este benefic pentru inimă, mușchi și nervi. Potasiul joacă, de asemenea, un rol important în echilibrul hidric și acido-bazic din organism. Cu toate acestea, dacă aveți probleme gastrointestinale acute, ar trebui să evitați ridichile, deoarece uleiurile de muștar pot irita mucoasa stomacului.

Două rețete de primăvară cu ridichi

Utilizați pentru rețetele noastre de primăvară în mod obligatoriu ridichi bio proaspete. Poate că plantați chiar dumneavoastră ridichi în grădina dumneavoastră sau pe balcon?

Rețetă pentru crema tartinabilă de ridichi

Durata de preparare:

15 minute

Ingrediente:

  • 1 legătură de ridichi bio proaspete
  • 250 g cașcaval
  • 4 linguri de smântână
  • 2 linguri de iaurt natural
  • sare
  • piper
  • arpagic

Preparare:

  1. Se spală bine ridichile.
  2. Se îndepărtează frunzele verzi ale ridichilor. Dacă sunt încă proaspete, se poate prepara ulterior pesto de ridichi din acestea.
  3. Se taie ridichile în cubulețe.
  4. Se amestecă cașcavalul cu smântâna și iaurtul natural într-un bol și se adaugă ridichile tăiate cubulețe. Se amestecă bine întregul conținut.
  5. Se asezonează cu sare și piper și se presară arpagicul

Rețetă pentru pesto de ridichi vegan

De acum încolo, frunzele de ridiche nu vor mai fi aruncate. Pentru o gestionare conștientă și sustenabilă a alimentelor, le transformăm pur și simplu în pesto de ridichi proaspăt.

Durata de preparare:

15 minute

Ingrediente

  • 2 mâini de frunze proaspete de ridichi
  • 3 linguri de ulei de măsline (de exemplu de la dmBio)
  • 1 priză de sare
  • 30 g de nuci de caju (de exemplu de la dmBio)
  • 1 borcan pentru conservare

Preparare:

  1. Se spală bine frunzele proaspete de ridiche și se pasează.
  2. Se adaugă sare și ulei de măsline.
  3. Se toacă nucile caju, se adaugă și se amestecă bine întregul conținut.
  4. Pestoul de ridichi se pune într-un borcan de conservare, se păstrează la frigider și se consumă în câteva zile.


Sugestie de servire: Pestoul de ridichi are un gust grozav pe o felie de pâine cu maia.