Active Beauty
O garnitură perfectă: salată romană la grătar cu maioneză de curry

Cu aromă de friptură

O garnitură perfectă: salată romană la grătar cu maioneză de curry

Cine a spus că numai micii și cârnații sunt buni pe grătar? Și salata poate fi preparată excelent la grătar și are un gust delicios! Salata noastră romană crocantă capătă aromă de fum specifică la prepararea pe grătar și este servită cu o maioneză cremoasă de curry. Suntem siguri că această garnitură îi va convinge chiar și pe fanii înrăiți ai cotletelor la următoarea petrecere în aer liber!

Salată verde la grătar cu maioneză de curry

Ingrediente:

  • 1 gălbenuș de ou proaspăt
  • 2 lingurițe de muștar, mediu iute (de exemplu, de la dmBio)
  • 1 lingură de oțet de cidru de mere (de exemplu, de la dmBio)
  • 2 lingurițe de pudră de curry; și pentru presărare
  • 1 vârf de cuțit de zahăr
  • 80 ml de ulei de măsline (de exemplu, de la dmBio)
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui (de exemplu, de la dmBio)
  • Sare
  • Piper negru
  • 2 căpățâni mari de salată romană
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare de mare grunjoasă

Prepararea salatei verzi la grătar cu maioneză cu curry

1. Prepararea maionezei de curry
Pentru maioneză, puneți gălbenușurile de ou, muștarul, oțetul, pudra de curry și zahărul într-un bol înalt. Apăsați mixerul de mână pe fundul vasului de blender și amestecați ingredientele la viteză mare până când amestecul se transformă în emulsie. Adăugați treptat uleiul de măsline și uleiul de floarea-soarelui, cu ridicarea treptată a mixerului. Condimentați maioneza în stare finalizată (aproximativ 350 ml) cu sare și piper, turnați-o într-un bol mic și presărați-o cu pudră de curry după gust.


2. Prepararea la grătar și servirea salatei verzi
Se taie salata verde în jumătăți, se ung suprafețele tăiate cu ulei de măsline și se prăjesc pe grătar timp de aproximativ 8 minute. Se întoarce o dată pe parcursul acestui proces. Pentru servire, se asezonează inimile de salată cu sare grunjoasă și piper și se servesc cu maioneză.

Gata în: 30 minute


Se poate prepara maioneză fără ou?

Da! Maioneza picantă cu curry poate fi preparată pe bază de legume cu doar câteva ingrediente și astfel are un gust bun pentru vegani și pentru toți cei care vor să se lipsească din când în când de produsele de origine animală


Ingrediente pentru aproximativ 300 ml maioneză vegană cu curry

  • 100 ml lapte de soia, neîndulcit
  • 220 ml ulei de floarea-soarelui
  • ½ linguriță de muștar
  • 2 lingurițe de oțet de cidru de mere
  • 2 lingurițe de pudră de curry; și pentru presărare
  • Sare
  • Piper negru
  • 1 vârf de cuțit de zahăr

Prepararea maionezei vegane de curry

1. Prepararea maionezei
Puneți laptele de soia cald, muștarul, oțetul de mere și pudra de curry într-un vas de blender de mari dimensiuni, introduceți blenderul în interior și amestecați conținutul. Adăugați treptat uleiul de floarea-soarelui și continuați să amestecați până când amestecul se îngroașă. Condimentați maioneza finită cu sare, piper și zahăr, turnați-o într-un bol mic și presărați-o cu pudră de curry după gust.