Active Beauty
Delicios: salată de bulgur cu somon afumat

Salată-vedetă

Delicios: salată de bulgur cu somon afumat

Dacă credeți că salatele trebuie să fie întotdeauna doar o garnitură, nu ați auzit de salata noastră! Bulgur cu nuci, fasole verde crocantă, ierburi proaspete, un dressing ușor de lămâie și să nu uităm: somon afumat pe deasupra. Această salată de bulgur este felul de mâncare ideal pentru vară - fie că este vorba de prânz sau de cină. Este, de asemenea, minunată pentru o petrecere la grătar.

Salată de bulgur cu somon afumat

Ingrediente pentru 4 porți:

  • 150 g bulgur
  • 150 g de fasole verde
  • 1 mână de mărar
  • 3 șalote
  • 50 ml suc de lămâie
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • 200 g somon afumat
  • 3 linguri de migdale, tocate mărunt
  • mărar pentru decor

Mod de preparare:

1. Pregătiți bulgurul, pregătiți fasolea verde
Pregătiți bulgurul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurge bine într-o sită și se desface cu o furculiță. Între timp, se curăță fasolea verde și se opărește în apă cu sare timp de aprox. 5 minute. Se clătește cu apă rece și se taie pe diagonală în bucăți de 2-3 cm.
2.Pregătiți salata
Se curăță și se taie în cubulețe șalotele. Se amestecă bulgurul cu fasolea verde, mărarul, șalota, sucul de lămâie și uleiul de măsline și se asezonează cu sare și piper.
3. Servire
Se aranjează pe farfurii, se taie somonul bucăți și se așază deasupra. Se presară cu migdale și se ornează cu mărar.

Gata în: aprox. 40 minute (timp de preparare bulgur: 10-15 minute).
Sfat: Dacă doriți, puteți să înlocuiți somonul cu tofu afumat sau cu o altă sursă de proteine.