Active Beauty
Delicios: omletă cu dovlecei și brânză de capră
Text: Carolina Forstner, Rezept: Taverne Agency / Kitchen Trinity

Lejer și gustos

Delicios: omletă cu dovlecei și brânză de capră

Un mic dejun bine echilibrat sau un brunch perfect nu trebuie să fie lipsit de un ingredient anume: ouăle. Ouăle prăjite, ouăle fierte, ouăle jumări sunt considerate trinitatea la micul dejun. Ceea ce ne lipsește este un alt clasic: omleta. În această rețetă, mâncarea pufoasă de ouă este combinată cu dovlecei și acoperită cu cremă de brânză de capră - simplă, dar sofisticată!

Rețetă: omletă cu dovlecei și brânză de capră

Ingrediente pentru 2 omlete:

  • 50 g dovlecel
  • 50 g salată de păpădie
  • 4 ouă proaspete
  • 3 linguri de frișcă bătută
  • sare
  • piper negru
  • 2 linguri de unt
  • 100 g brânză proaspătă de capră
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • 1 lingură de frunze de mentă
  • 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Pregătiți legumele
Se curăță dovleceii și se taie felii subțiri. Curățați salata verde.
2. Se prepară omleta
Se bat gălbenușurile de ou cu frișca și se bat albușurile cu un mixer de mână până când devin tari. Se încorporează albușurile bătute în gălbenușurile de ou, se condimentează cu sare și piper. Se topește 1 lingură de unt într-o tigaie antiaderentă (aprox. 20 cm) și se prăjesc jumătate din feliile de dovlecel la foc mediu. Se toarnă jumătate din amestecul de ouă deasupra. Acoperiți cu un capac și lăsați să se gătească timp de 4-5 minute. Întoarceți cu grijă omleta cu ajutorul unei farfurii. Oul nu ar trebui să fie complet închegat, ci doar suficient pentru a fi auriu la exterior.
3. Aranjați omleta
Glisați omleta pe o farfurie caldă. Cu ajutorul a două lingurițe, puneți deasupra jumătate din brânza de capră. Se presară coaja de lămâie. Curățați grosier jumătate din frunzele de mentă și presărați deasupra. Se asezonează cu sare și piper. Coaceți o altă omletă cu restul ingredientelor. În același timp, încălziți uleiul de măsline într-o altă tigaie. Prăjiți scurt salata verde până când scade. Se asezonează cu sare și piper și se servește deasupra omletelor.


Cum să faceți o omletă perfectă

Asemănător cu clasica omletă de la micul dejun, omleta poate fi combinată cu diferite ingrediente. Fie că este vorba de umplutură dulce sau sărată - iată pașii pe care trebuie să-i urmați atunci când pregătiți omletele:
  • Tigaie potrivită: pentru un rezultat pufos, masa de ouă și dimensiunea tigăii trebuie să fie potrivite. De exemplu, o tigaie cu un diametru de 20 cm este perfectă pentru două ouă.
  • Temperatura corectă: pentru a evita ca omleta să devină prea închisă la culoare, este indicat să verificați în prealabil căldura tigăii. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să puneți puțin din amestec în tigaie. Dacă se strânge imediat, tigaia este prea fierbinte. În mod ideal, amestecul ar trebui să înceapă să se închege ușor.
  • Nu se gătește prea tare: omleta se gătește încă în farfurie. Prin urmare, ar trebui să o scoateți întotdeauna din tigaie puțin mai devreme.