Active Beauty
Băutură răcoritoare: fă-ți propria limonadă de rubarbă

Atât de fresh!

Băutură răcoritoare: fă-ți propria limonadă de rubarbă

A sosit vestea oficială: odată cu apariția rubarbei, primăvara și-a făcut apariția în mod ceremonios. Indiferent dacă este servită sub formă de prăjitură sau dulceață, acest produs favorit de sezon se bucură de numeroase utilizări în bucătărie. Noi oferim porția necesară de inspirație și servim leguma de primăvară sub forma unei limonade de rubarbă răcoritoare.

Băutura noastră preferată de vară:
limonadă de rubarbă

Ingrediente pentru 1 litru de limonadă de rubarbă

Prepararea limonadei de rubarbă

1. Prepararea compotului de rubarbă
Se spală și se curăță rubarba și se taie felii. Se taie lămâia în două și se stoarce zeama. Se fierbe zahărul cu aproximativ 250 ml de apă și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă rubarba și sucul de lămâie în amestecul de apă și zahăr și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute, până când rubarba se descompune și se formează un compot.
2. Se amestecă limonada de rubarbă
Se tapetează o sită mare, fină, cu un prosop de bumbac, se toarnă compotul în ea și se lasă să se scurgă deasupra unui vas. Se leagă prosopul de bumbac și se stoarce compotul de rubarbă. Se aduce din nou siropul la fierbere pentru scurt timp. La final, se strecoară lichidul într-o carafă de sticlă și se lasă să se răcească. Pentru servire, se completează cu apă minerală și se toarnă în pahare. Siropul se păstrează timp de aproximativ o săptămână dacă este depozitat la frigider.

Recomandare de topping: Compotul de rubarbă rămas este garnitura perfectă, de exemplu pentru bolul de muesli de dimineață. Dacă este depozitat într-un borcan de gem, se păstrează în frigider timp de două-trei zile.

Informații despre rubarbă

Sezon:
Din aprilie până la jumătatea lunii iunie
Fruct sau legumă - din ce categorie face parte?
Folosită mai ales în deserturi, rubarba este considerată din punct de vedere botanic o legumă.
Beneficiile rubarbei:
Tulpinile sunt bogate în minerale, cum ar fi fierul, potasiul și vitamina C, dar conțin și o cantitate ridicată de acid fructic. Rabarba este foarte săracă în calorii (14 kcal la 100 g) și ajută la digestie.
Rubarba crudă este otrăvitoare?
Frunzele au un conținut ridicat de acid oxalic și, prin urmare, nu trebuie consumate. În cazul tulpinilor se taie capetele, se clătesc și se decojesc. Când este gătită, tulpina eliberează o parte din acid, motiv pentru care rubarba se gătește de obicei și nu se consumă crudă. Dar se fierbe doar pentru o durată redusă de timp, în caz contrar pulpa se dezintegrează rapid.
Ce se poate face cu rubarba?
Leguma colorată cu tulpină este mai versatilă decât credeți. Pe lângă deserturi precum prăjituri sau dulceață, rubarba rafinează și mâncărurile sărate.