Simplu și fără gluten: tăiței de linte roșie cu turmeric și hrișcă
Fără gluten și cu un conținut ridicat de proteine: paste de linte roșie cu turmeric și hrișcă
Este atât de ușor să vă preparați singuri paste de linte fără gluten și bogate în proteine.
Ingrediente pentru 4 porții
- 400 g de paste de linte roșie
- sare
- 250 g roșii cherry, roșii și galbene
- 2 morcovi
- 2 șalote
- 1-2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de hrișcă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de pudră de turmeric
- 2 linguri de pastă de tomate
- 100 ml roșii, strecurate
- sare
- piper negru măcinat
- praf de ardei iute
- germeni, pentru garnitură
Prepararea tăițeilor de linte
1. Gătiți pastele, pregătiți legumele
Se fierb pastele de linte în apă cu sare până când sunt al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Spălați roșiile cherry, uscați-le și tăiați-le în două. Decojiți și radeți fin morcovii. Se curăță și se taie mărunt șalota și usturoiul. Prăjiți hrișca pentru scurt timp într-o tigaie și lăsați-o deoparte.
2.Se prepară sosul pentru paste
Se încinge uleiul într-o tigaie, se călesc morcovii, se sotează șalota și usturoiul până devin translucide și se presară turmericul. Se adaugă piureul de roșii și se sotează, apoi se amestecă cu pasta de tomate. Se condimentează totul cu sare, piper și pudră de ardei iute și se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute. Adăugați roșiile cherry și gătiți încă 1-2 minute.
3. Se amestecă ingredientele
Scurgeți pastele și păstrați o parte din apa de gătit. Se amestecă hrișca și sosul cu pastele. Dacă este necesar, mai adăugați puțină apă de gătit și condimentați după gust.
Sfat pentru pregătirea mesei: Lăsați să se răcească puțin pentru a le lua la pachet, umpleți cutiile de prânz și decorați cu germeni înainte de a mânca. Iar dacă vă grăbiți, puteți găsi sosuri gustoase pentru paste la dm.ro