Cum se face prăjitura Berry Drip Cake

Ingrediente:
Pentru aluat
  • 6 ouă
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 175 g zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 100 g amestec de făină, fără gluten
  • 80 g amidon de porumb
Pentru umplutură
  • 500 g căpșuni
  • 400 ml de smântână
  • 2 plicuri de întăritor de frișcă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de zahăr vanilat

Pentru decorare
  • 125 g zahăr pudră
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • colorant alimentar, roșu
  • 1 mână de căpșuni
Iată cum se procedează:
  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 °C, la căldură de sus și de jos. Se tapetează două forme rotunde cu diametrul de 20 cm fiecare, cu hârtie de copt.
  2. Se separă ouăle și se bat albușurile cu sarea și 2-3 linguri de zahăr până devin tari și ferme.
  3. Se bat gălbenușurile cu 3 linguri de apă caldă și restul de zahăr și zahărul vanilat până când devin groase și cremoase.
  4. Se amestecă făina cu amidonul.
  5. Se încorporează albușurile bătute cu amestecul de gălbenușuri, se cerne amestecul de făină și se încorporează lejer cu o lingură mare, până se obține un aluat pufos.
  6. Se toarnă jumătate din amestec în fiecare formă și se coace la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, până când devine auriu. Apoi se scot din forme și se lasă să se răcească pe un grătar.
  7. Tăiați prăjiturile răcite în jumătate, pe orizontală, pentru a obține în total patru straturi de prăjituri.
  8. Pentru umplutură spălați, curățați și feliați căpșunile. Se bate frișca cu întăritorul de frișcă, zahărul și zahărul vanilat până se întărește.
  9. Se întinde 1/3 din cremă pe o bază de tort și se acoperă cu 1/3 din căpșuni. Se repetă procesul cu alte două straturi de tort. Se termină cu ultimul strat de tort.
  10. Se amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie pentru a obține o glazură vâscoasă. Se colorează în roz cu câteva picături de colorant alimentar roșu și se toarnă peste tort pentru a crea picăturile caracteristice.
  11. Se lasă să se usuce și se dă la frigider până când este gata de servire.
  12. Se servește acoperit cu căpșuni.


Sfat:
În loc de glazură, se poate colora și glazura de ciocolată albă și se poate folosi ca topping!