Picant: salată de castraveți și ridichi cu tofu marinat
Salata are mereu același gust? Nici vorbă de așa ceva! Pentru această salată de vară, tofu este marinat într-o marinată cu ulei de susan și oțet balsamic și servit cu o salată crocantă de castraveți și ridichi. Este sofisticată și simplă în același timp. Cel mai bun lucru este că tofu marinat este ușor de preparat. Pentru că, cu cât este mai mult timp marinat, cu atât mai picantă este aroma sa!
Salată de castraveți și ridichi cu tofu marinat
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 legătură de arpagic
- 500 g tofu
- 1 lingură de semințe de susan
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
- 40 ml de oțet balsamic
- 40 ml ulei de măsline
- 1 legătură de ridichi
- 10 mini castraveți
- Sare
- Piper negru, măcinat
- 1 vârf de cuțit de zahăr
- 2 linguri de oțet de orez
- 1 lingură de ulei de susan
Preparare:
1. Marinați tofuPregătiți bulgurul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi spălați arpagicul, scuturați-l și tăiați-l în rulouri de aproximativ 4 cm lungime. Tăiați tofu în felii de mărimea unei mușcături. Se amestecă semințele de susan, fulgii de ardei iute, oțetul balsamic și uleiul de măsline cu puțină sare și se marinează tofu timp de aproximativ 1 oră. Întoarceți din când în când.
2. Pregătiți salata
Curățați, spălați și tăiați în sferturi ridichile, spălați castraveții și tăiați-i în bucăți pe diagonală. Se amestecă ambele și se condimentează cu sare, piper și un vârf de cuțit de zahăr. Se amestecă cu oțetul și uleiul de susan.
3. Asamblați
Aranjați tofu scurs pe farfurii. Se servește cu salata de castraveți și ridichi. Serviți marinada ca sos.
Gata în: 1 oră, 20 minute (inclusiv timp de repaus: 1 oră).
Sfat: Serviți marinada ca sos.