Active Beauty
Parfumurile de cameră: cum să le folosiți corect

Ganz schön dufte!

Parfumurile de cameră: cum să le folosiți corect

Coajă de portocală combinată cu un vârf lemnos de cedru: parfumurile de cameră răspândesc un miros plăcut în casă și evocă emoții pozitive. În același timp, acestea au și un impact vizual deosebit. Dar cum funcționează mai exact diferitele parfumuri? Am adunat toate informațiile pe care trebuie să le știți.

De la lumânări la difuzoarele electrice: o privire de ansamblu asupra parfumurilor de cameră

1.Parfumuri de cameră clasice: lumânări parfumate

Principiul: ceara de lumânare este amestecată cu uleiuri parfumate și eliberează molecule de parfum atunci când se aplică căldură. În funcție de design și dimensiune, durata de ardere poate fi de până la șaptezeci de ore. Pentru a vă asigura că lumânarea arde cât mai mult timp, aceasta nu trebuie expusă la curenți de aer și trebuie așezată pe o suprafață plană, rezistentă la căldură. În locuri foarte calde (încălzire, soare), ceara se poate topi. Deși acest lucru miroase minunat, poate face ca lumânarea să ardă neuniform și să nu reziste foarte mult timp. Locuri posibile de expus: oriunde, numai să nu fie în apropierea unor materiale inflamabile, cum ar fi perdelele sau tapițeria.

2. Parfumuri de cameră eficiente: spray-uri cu parfum

Acestea își fac efectul imediat după prima pulverizare, neutralizând mirosurile neplăcute în cel mai scurt timp. Acest lucru le face ideale atunci când lucrurile trebuie făcute rapid. Aspect practic: sunt produse cu interval de timp integrat care distribuie parfumul în încăpere (de exemplu, baie, toaletă) la intervale regulate.

3. Parfumuri de cameră elegante: difuzoare

Se face o distincție între două modele: cele fără alimentare cu apă, care sunt umplute exclusiv cu uleiuri esențiale (și uneori cu așchii de lemn). Există, de asemenea, difuzoare umplute cu apă - în special dispozitive cu ultrasunete. O placă vibrantă de la baza difuzorului și adăugarea de uleiuri esențiale creează un abur de apă nebulizat, parfumat, care umidifică și purifică aerul. Difuzoarele alimentate cu apă nu ar trebui să fie plasate pe sau prea aproape de aparatele electrice, deoarece acestea ar putea fi deteriorate de umezeala sau vaporii degajați. Pentru ambele variante se aplică următoarele: folosiți uleiurile cu moderație, pentru a nu suprastimula mucoasele. Iar în gospodăriile cu copii și animale, difuzoarele ar trebui folosite doar în încăperi deschise și bine ventilate - dar ar fi chiar mai bine să evitați cu totul parfumurile de cameră.

4. Parfumuri de cameră originale: cuburile parfumate

Și aici există două variante: cuburi de ceară care își eliberează aroma prin căldură, de exemplu, cu ajutorul unei lămpi cu parfum. Și cuburi ceramice: aici, uleiurile esențiale sunt picurate în locașul prevăzut, unde se evaporă și își răspândesc parfumul în întreaga încăpere. Deoarece intensitatea lor nu este foarte puternică, acestea sunt potrivite în special pentru dulap, în sertare și cutii sau în mașină.

5. Parfumuri fine de cameră: bețișoarele de parfum

Un accesoriu drăguț pentru casă în care bețișoare subțiri din bambus, lemn de balsa sau ratan sunt înmuiate într-un amestec de uleiuri parfumate și alcool. Parfumul rezistă până la șase săptămâni. Cu cât sunt folosite mai multe bețe, cu atât parfumul se răspândește mai puternic. Bețele pot fi folosite chiar de mai multe ori pentru același parfum. Pur și simplu clătiți cu apă caldă și periați. Locațiile optime sunt încăperile bine aerisite, cum ar fi camerele de zi sau dormitoarele.

Recomandările noastre:

Miros de lavandă și semn de santal

Bețișoare parfumate Aromatherapy Moment of Zen de la glade


Cumpără acum din magazinul online dm

Peste 60 de ore de bucurie parfumată

Lumânare parfumată cherry vanilla de la Yankee Candle

Cumpără acum din magazinul online dm

Parfum de cameră reîncărcabil

Mini-spray odorizant Ocean Fresh set de la Denkmit

Cumpără acum din magazinul online dm

Întotdeauna la îndemână

Ulei esențial natural lavandă de la Profissimo

Cumpără acum din magazinul online dm