Active Beauty
Cosmeticele naturale: șase motive pentru care le iubim

Puterea plantelor

Cosmeticele naturale: șase motive pentru care le iubim

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru produse cosmetice naturale. Conștientizarea crescândă a problemelor de mediu și tendința de autoîngrijire au făcut ca produsele inofensive din punct de vedere etic, care nu dăunează organismului sau mediului, să ajungă din ce în ce mai des pe raftul de frumusețe de acasă.

Ce face cosmeticele naturale moderne

Datorită noilor procese tehnice, în ultimii ani formulele au devenit din ce în ce mai luxoase. Cosmeticele naturale de astăzi nu mai au nimic de-a face cu produsele urât mirositoare și de casă din trecut. Formulele pot fi puse la punct. Cremele și loțiunile se absorb mai bine. În plus, texturile sunt mai stabile și mai compatibile ca niciodată.

Feriți-vă de greenwashing

Termenul „produse cosmetice naturale" nu este protejat. Certificările oferă consumatorilor o îndrumare. „Natrue", de exemplu, garantează ingrediente de origine naturală. Sigiliul „Cosmos Organic" asigură, de asemenea, că are loc o cultivare ecologică certificată. Eticheta „V" și „Veganblume" garantează produse cosmetice complet fără materii prime de origine animală.

Cele șase mari avantaje ale produselor cosmetice naturale

1. Cosmeticele naturale nu prezintă niciun risc pentru sănătate

Cunoașteți de fapt ingredientele produselor pe care le folosiți zilnic? Știți cum funcționează? De fapt, unele substanțe a căror utilizare în produsele cosmetice convenționale nu face excepție pot avea efecte negative asupra sănătății noastre.
Luați parabenii, de exemplu: aceștia servesc drept conservanți și sunt adesea asociați cu dezechilibre hormonale. În plus, parafinele și silicoanele înfundă porii și astfel perturbă regenerarea naturală a pielii. Produsele reziduale din industria uleiurilor minerale, adică uleiurile și grăsimile minerale, dezechilibrează flora pielii și slăbesc astfel întregul sistem imunitar. Multe dintre aceste substanțe sunt suspectate în mod repetat de a fi cancerigene. Un motiv suficient pentru a apela pe viitor la produsele cosmetice naturale.

2. Protejați mediul înconjurător cu produse cosmetice naturale

În cazul în care la producerea materiilor prime se folosește cultivarea organică, solul este protejat, iar mediul nu este poluat cu pesticide dăunătoare. Un alt avantaj al produselor cosmetice naturale este că apele subterane sunt scutite de substanțe care nu sunt biodegradabile, cum ar fi mult discutatele microplastice.

3. Ingredientele naturale sunt deosebit de bine tolerate

Conservanții artificiali și parfumurile prezintă un risc deosebit de ridicat de intoleranță. Uleiurile minerale slăbesc bariera cutanată și fac pielea mai sensibilă la alergii. Cosmeticele naturale nu conțin niciuna dintre aceste substanțe, ci oferă în schimb ingrediente apropiate de natură și ideale pentru pielea sensibilă.

Desigur, ca în cazul tuturor produselor cosmetice, pot apărea totuși intoleranțe. Prin urmare, aplicați produsele noi mai întâi pe gât sau în cotul brațului și așteptați o zi sau cel puțin peste noapte. Dacă nu observați nicio reacție nedorită, îl puteți tolera și îl puteți folosi pe față fără să vă faceți griji.

4. Cosmeticele naturale sunt delicate cu pielea și părul

Să recunoaștem, să ne învăluim în spumă la duș este o senzație minunată. Și, din păcate, una pe care, de obicei, cosmeticele naturale nu ne-o pot oferi. Pe de altă parte, este mult mai blândă cu pielea decât colegii săi din produsele intens spumante. Acest lucru se datorează faptului că produsele cosmetice naturale necesită o mulțime de aditivi chimici care sunt adesea destul de agresivi față de stratul lipidic natural al pielii și o pot usca foarte mult.

5. Multe ingrediente au fost încercate și testate de secole

Ingredientele naturale reprezintă baza tuturor produselor cosmetice. Multe dintre ele au fost „în branșă" încă din cele mai vechi timpuri, dar fac față și standardelor moderne. Printre acestea se numără uleiul de lavandă,care are un efect antiseptic și antiinflamator, calmează pielea și chiar promovează creșterea celulelor. Mușețelul este, de asemenea, una dintre vedete: are un efect calmant și vindecător asupra pielii stresate. La fel și extractul de panseluță, care poate forma și el un strat hidratant.

6. Există multe inovații de descoperit în cosmetica naturală

Datorită creșterii puternice a cererii, există mereu produse noi și inovatoare de descoperit în sectorul cosmeticelor naturale - perfect pentru dependenții de cosmetice și pentru pasionații de cumpărături.

Aceste produse combină confortul și durabilitatea:

Oferă o senzație de piele delicată și moale

Unt de corp cu portocală și unt de shea de la alverde

Cumpără acum din magazinul online dm

Asigură un ten perfect

Hydro ser Hyaluron 25ml de la alverde NATURKOSMETIK


Cumpără acum din magazinul online dm

Epilare delicată

Cremă depilatoare cu 99% natural aloe vera de la EVELINE COSMETICS


Cumpără acum din magazinul online dm

Peeling delicat

Scrub cu mure pentru corp de la organic shop

Cumpără acum din magazinul online dm