Active Beauty
Machiajul permanent: tot ce trebuie să știți despre el

Informații utile despre machiajul permanent

Machiajul permanent: tot ce trebuie să știți despre el

Cum ar fi să vă treziți dimineața, să vă curățați fața și să arătați fresh si revigorată? Machiajul permanent face posibil acest scenariu. În plus, nu doar că vă ajută să economisiți timp în fiecare zi, dar va rămâne fixat pe fața dumneavoastră și în situații speciale, fie că vorbim de saună, piscină sau o activitate fizică intensă.

Din păcate, când vine vorba de conceptul de make-up permanent, multe persoane au în minte niște imagini mai puțin plăcute: buze vulgare și deloc naturale sau sprâncene mult prea închise la culoare. Dar, din fericire, acestea sunt acum de domeniul trecutului. Între timp, au apărut diferite tatuaje cosmetice, care sunt mai blânde cu pielea și au un aspect elegant și discret odată ce intră în contact cu aceasta. Atât de discret încât machiajul permanent profesional este chiar greu de recunoscut ca atare. Noi vă vom spune ceea ce trebuie să știți despre aceste proceduri și ce alternative există.

Metode, costuri și informații interesante despre machiajul permanent

Durabilitate:

Haideți să clarificăm un mit care a tot persistat de-a lungul timpului: machiajul permanent nu ține la nesfârșit. Cu toate acestea, ar trebui să vă gândiți bine dacă doriți un tatuaj cosmetic și să alegeți cu grijă persoana care vi-l face, deoarece va trebui să trăiți cu acest rezultat între doi și cinci ani. Motivul: Pigmenții de culoare minerală sau sintetică sunt introduși doar în epidermă, care se reînnoiește la câțiva ani. Cât de repede se întâmplă acest lucru, depinde de tipul de piele, stilul de viață și de zonă. Locul în care se estompează cel mai rapid machiajul permanent este în zona sprâncenelor, deoarece acolo există zona T care produce mult sebum, în special dacă aveți un ten gras sau mixt. Chiar și statul la plajă fără protecție solară poate afecta durabilitatea tatuajului.

Sprâncenele:

În procedurile moderne, în loc de un ac, se folosește un dispozitiv cu mai multe ace micuțe sau lame fine. Astfel, a apărut procedura de microblading, care vă oferă un aspect natural al sprâncenelor, fără a avea acel aspect artificial sau vulgar. Pentru procedură se utilizează un stilou special cu ajutorul căruia se desenează fire de păr, unul câte unul, de culoarea, forma și grosimea firului de păr natural, astfel încât firele de păr desenate să imite sensul de creștere al firelor de păr naturale. Dacă doriți, puteți avea sprâncenele prelucrate cu un dispozitiv de pigmentare motorizat. În acest caz, firele de păr fine și golurile din sprâncene - cu ajutorul tehnicii de umbrire – vor fi estompate, deoarece prin această tehnică, culorile pot fi simulate în degrade.

Dermatograful:

Doriți să arătați ca Audrey Hepburn în fiecare zi? Un dermatograf permanent poate face acest lucru posibil. Există acum o alternativă mai discretă la aceasta: aplicarea extensiilor de gene. Nuanțarea cu machiaj permanent se realizează între gene și nu deasupra.

Buzele:

Buze conturate artificial, nu mulțumesc! Cu tehnica de micropigmentare a buzelor, cunoscută și sub denumirea de lip blush, forma buzelor este corectată și îmbunătățită. Pigmentul folosit pentru conturul buzelor se aplică și în josul buzelor și astfel, le oferă impresia de mai mult volum. Printr-o astfel de procedură, culoarea buzelor este subliniată - în funcție de intensitatea dorită.Autoare: Nina Horcher