Rețeta perfectă de sandviș pentru picnic
Rețetă: sandviș de salată cu remoulade (12 bucăți)
Ingrediente maioneză
- 2 ouă proaspete
- 2 lingurițe de muștar iute mediu
- Sare
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- Piper
- 2 lingurițe de suc de lămâie
Preparare maioneză
Se separă ouăle și se bat gălbenușurile cu muștarul și un praf de sare într-un castron până devin spumoase. Adăugați uleiul de floarea-soarelui în gălbenușurile de ou, mai întâi picătură cu picătură, apoi într-un jet subțire, continuând să bateți compoziția. Se bate amestecul până când are o consistență cremoasă. La final, asezonați maioneza cu sare, piper și suc de lămâie.Sfat pentru rapiditate: puneți gălbenușurile de ou, muștarul și un vârf de cuțit de sare într-un recipient înalt și amestecați. Apoi luați mixerul de mână și amestecați cu ajutorul acestuia. Adăugați treptat uleiul până când obțineți o masă omogenă. În acest fel, economisiți forța musculară și obțineți un rezultat pe cât de perfect, pe atât de cremos.
Ingrediente sandviș cu salată
- 1 ou
- 1 mini salată romană
- 1/2 buchet de arpagic
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 100 g de castraveți mici murați
- 3 linguri de capere
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- 12 felii de pâine prăjită
- 3 linguri de frunze de ridichi
Pregătirea sandvișului cu salată
1.Se prepară sosul remoulade
Se fierbe oul tare (10 minute), se clătește, se curăță și se taie. Se desprinde salata în frunze individuale, se clătește și se scutură. Clătiți arpagicul și pătrunjelul în apă rece și scuturați-le pentru a le usca, tăiați arpagicul în rulouri fine, tocați mărunt frunzele de pătrunjel. Se taie fin castraveții și caperele. Se amestecă oul, ierburile, murăturile și caperele cu maioneza. Se asezonează cu sare, piper și boia dulce.
2. Aranjați salata sandviș
Se ung feliile de pâine prăjită cu remoulade. Tăiați salata verde în bucăți mici și întindeți-o pe jumătate din felii. Așezați celelalte felii de pâine prăjită cu partea cu sos tartar deasupra salatei și presați. Tăiați marginile sandvișurilor și tăiați sandvișurile în jumătate pe diagonală. Se servesc cu frunze de ridichi.