Active Beauty
Protejați-vă tatuajele în timpul verii: sfaturi care ajută

Ghid de îngrijire

Protejați-vă tatuajele în timpul verii: sfaturi care ajută

Tatuajele, fie că sunt proaspăt făcute sau deja vindecate, au nevoie de o îngrijire specială în timpul verii, astfel încât să nu fie deteriorate. Aceste sfaturi protejează tatuajele în timpul verii:

Este indicat să-ți faci tatuaje vara?

În principiu, nu este nimic în neregulă să îți faci un tatuaj în timpul verii. Dar nu te poți etala imediat pe plajă cu noua ta operă de artă. Un tatuaj proaspăt are nevoie de șase până la opt săptămâni pentru a se vindeca. Înainte de aceasta, tatuajul nu trebuie expus la soare și nu trebuie aplicată nicio cremă de protecție solară pe zona respectivă. Dacă un tatuaj nevindecat este expus la soare, este foarte ușor să se producă arsuri solare din cauza radiațiilor UV. De asemenea, pot fi declanșate inflamații sau reacții alergice. Temperaturile sunt adesea ridicate în timpul verii, dar transpirația trebuie totuși evitată pe cât posibil, deoarece poate împiedica procesul de vindecare al tatuajului. Prin urmare, cel mai bine este să porți ținute confortabile și respirabile care să acopere tatuajul în timpul verii. Dacă tatuajul s-a vindecat recent, asigură-te că folosești o cremă de protecție solară pentru pielea sensibilă. Aceasta trebuie să fie fără parfum pentru a minimiza riscul de iritare a pielii. De asemenea, trebuie evitată apa în timpul procesului de vindecare, deoarece sarea, nisipul și clorul pot irita pielea.

Îngrijirea tatuajelor în timpul verii

Tatuajele mai vechi sunt, de asemenea, expuse riscului de radiații UV. În acest caz, se poate produce decolorarea sau schimbarea culorii, în special dacă s-au folosit nuanțe deschise. De asemenea, culoarea tatuajului se poate scurge, ceea ce face ca contururile desenului să își piardă din claritate. Tatuajul trebuie acoperit întotdeauna cu factor de protecție solară 50, deoarece pielea tatuată este foarte sensibilă la soare și mai predispusă la arsuri solare. Prin urmare, în jurul prânzului, când radiațiile UV sunt cele mai puternice, este mai bine să găsești un loc la umbră.

Aceste produse îngrijesc și protejează tatuajele în timpul verii:

Cremă pentru îngrijirea tatuajelor

Unguent pentru îngrijira tatuajelor de la Balea

Cumpără acum din magazinul online dm

Pentru piele sensibilă

Cremă cu protecție solară SPF 50, pentru piele sensibilă

Cumpără acum din magazinul online dm