Active Beauty
Cinci noi vedete împotriva îmbătrânirii

Eficient

Cinci noi vedete împotriva îmbătrânirii

În fiecare an se vorbește despre ingrediente miraculoase. Vă prezentăm cinci dintre ingredientele noastre active preferate în prezent, care sunt cu adevărat bune pentru combaterea îmbătrânirii pielii.

Probioticele

Le cunoaștem mai degrabă din băuturile pe bază de iaurt, dar ele sunt prezente și pe segmentul împotriva îmbătrânirii. Proioticele ne hrănesc flora pielii, bacteriile bune se înmulțesc și protecția naturală a pielii poate funcționa din nou. Datorită proprietăților lor antiinflamatorii, probioticele ameliorează, de asemenea, problemele acute ale pielii. În plus, bacteriile lactice au o influență pozitivă asupra valorii pH-ului pielii, care se modifică de-a lungul anilor și duce la degradarea colagenului.

 

Niacinamida

Noile cercetări arată că niacinamida, derivatul vitaminei B3, este cu adevărat „priceput la toate": are proprietăți antioxidante, deci protejează pielea de radicalii liberi și ajută la îmbunătățirea barierei, adică la reținerea hidratării. Calmează, ajută la diminuarea porilor dilatați și are un efect antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru pielea cu imperfecțiuni. În plus, concentrațiile mai mari (mai mult de cinci la sută) pot chiar atenua hiperpigmentarea.
 

Retinolul

Aproape nici un alt ingredient activ nu a fost atât de bine cercetat și nici nu a fost atât de eficient ca retinolul (vitamina A), iar eficacitatea sa a fost dovedită prin studii. Este considerat un stimulator pentru sinteza colagenului propriu al pielii, stimulează diviziunea și reînnoirea celulară și reduce petele pigmentare. Derivații de vitamina A sunt considerați a fi ceva mai blânzi și mai compatibili în îngrijirea pielii decât retinolul pur: noile produse includ fito-retinoli, care, la fel ca originalul, asigură o piele uniformă și fermă, dar sunt deosebit de bine tolerați.


Bine de știut

Datorită efectului său exfoliant, retinolul poate provoca inițial tensiune, roșeață și descuamare, în special în cazul pielii sensibile. Prin urmare, trebuie să obișnuiți încet pielea cu produsele cu retinol, folosindu-le la început doar o dată la două zile și apoi crescând încet doza.

 

Spermidina

Spermidina este o substanță naturală, endogenă și se găsește în aproape toate organismele vii. Spermidina este considerată un factor esențial în ceea ce este cunoscut sub numele de autofagie - un proces endogen prin care celulele își descompun și reciclează propriile componente vechi sau deteriorate. Cu alte cuvinte, un fel de auto-reparare prin care „reziduurile celulare" sunt eliminate, iar celula rămâne funcțională. Numeroase studii arată că cantitățile concentrate de spermidină contracarează procesul de îmbătrânire celulară și sprijină menținerea celulelor sănătoase.

 

Acidul hialuronic

Nicio substanță nu menține hidratarea la fel de bine ca acidul hialuronic. Nu este surprinzător faptul că se găsește în mod natural și în pielea noastră. Acidul hialuronic este extrem de bine tolerat și este un ajutor de nădejde: poate fi combinat cu multe substanțe pentru a-și spori efectul. Noile procese de fabricație permit ca componentele acidului hialuronic să fie tăiate la dimensiune în laborator, astfel încât să poată pătrunde și mai adânc în piele. Majoritatea produselor de înfrumusețare inovatoare conțin molecule de diferite dimensiuni - astfel încât se obține un efect de lungă durată, de volum și de hidratare în toate straturile pielii. Un clasic în îngrijirea împotriva îmbătrânirii.