Active Beauty
Sarea de la Marea Moartă & co: Cum îngrijesc pielea ta ingredientele din Marea Moartă

Vitamina Mare

Sarea de la Marea Moartă & co: Cum îngrijesc pielea ta ingredientele din Marea Moartă

Chiar și în antichitate, scăldatul în Marea Moartă era considerat a fi deosebit de benefic pentru sănătate și vindecare. Nu este de mirare, deoarece, cu un conținut de sare de peste 30% în apă și o proporție excepțional de mare de minerale și oligoelemente importante, sarea din Marea Moartă are un efect benefic asupra sănătății.

Ce este special la Marea Moartă?

Cu o adâncime de peste 400 de metri sub nivelul mării, Marea Moartă este cel mai jos lac de pe pământ, fiind situată într-o depresiune din Valea Riftului Iordaniei, la granița dintre Israel, Iordania și Palestina. Contrar a ceea ce sugerează numele, nu este o mare, ci un lac sărat cu un conținut de sare de până la 33%, ceea ce o face cea mai bogată și mai naturală sursă de minerale din lume. Din cauza conținutului ridicat de sare - în Marea Mediterană, de exemplu, acesta este de numai aproximativ 3% - în Marea Moartă nu pot trăi viețuitoare marine sau plante. În plus față de natura specială a sării Mării Moarte, Marea Moartă - ca și argila curativă - are, de asemenea, un conținut excepțional de ridicat de minerale, cum ar fi magneziu, calciu, potasiu și zinc. Datorită acestor două caracteristici speciale, oameni cu probleme de sănătate din întreaga lume vin în fiecare an la Marea Moartă pentru a se scălda în ea și pentru a se freca cu nămolul bogat în minerale. Aflați mai multe fapte despre motivele pentru care talasoterapia este atât de benefică aici.

Ce efecte pozitive are sarea din Marea Moartă asupra organismului?

Mineralele și oligoelementele din Marea Moartă au un efect deosebit de pozitiv asupra pielii, de exemplu asupra pielii cu imperfecțiuni. De exemplu, conținutul ridicat de potasiu și sodiu sprijină aportul de minerale, care reface rezervele de hidratare ale pielii. Acest lucru este deosebit de benefic pentru persoanele cu pielea foarte uscată sau cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi neurodermatita.
Minerale precum borul, fierul și magneziul sunt importante pentru sănătate, dar asigură și o piele radiantă și elastică. Concentrația ridicată de micronutrienți duce la o regenerare mai rapidă a țesuturilor, ceea ce poate încetini procesul natural de îmbătrânire a pielii. Mineralele din Marea Moartă sunt, de obicei, foarte bine tolerate, în special de persoanele sensibile la produsele convenționale de îngrijire a pielii.

Cum ajută sarea din Marea Moartă sănătatea?

Utilizarea produselor care conțin sare de la Marea Moartă poate promova circulația sângelui, stimula metabolismul și susține vindecarea pielii. Substanțele absorbite de piele au un efect analgezic, antiinflamator și regenerator. Prin urmare, utilizarea produselor care conțin sare de mare totem este recomandată în special pentru afecțiuni ale pielii precum neurodermatită, acnee, acnee tarda, psoriazis sau mâncărimi foarte mari ale pielii. Cu toate acestea, produsele de îngrijire a pielii care conțin sare și alte minerale din Marea Moartă pot fi utilizate și pentru a preveni bolile de piele și pentru a îngriji pielea.

Sfat suplimentar: Vrei să faci ceva bun pentru pielea ta? Poți găsi inspirație în acest sens în articolul Fă-ți propria mască de față. Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci mai întâi este să afli care este tipul tău de piele cu mască de față.