Active Beauty
Machiajul anilor '90: extrem de actual!
Text: Margret Hoffmann

Înapoi în viitor

Machiajul anilor '90: extrem de actual!

Machiajul cool al anilor '90 are parte de o revenire plină de farmec. La ce trebuie să fim atenți când vine vorba de tendințele retro, descoperiți aici.

Șepci, pantaloni scurți de motociclist și cămăși în carouri: tendințele anilor '90 s-au întors! Nu numai în fashion, ci și în machiaj (aproape) toate tendințele revin în forță. Și astfel, machiajul anilor '90 a revenit și el cu un update în 2021!

Knallige Lidschatten, kreative Eyeliner und markant gesetztes Rouge auf den Wangen: Jetzt wird es mit dem angesagten 90s Make-up so bunt wie ein Retro-Video. Aber Vorsicht, nicht alle Trends sollten auf einmal umgesetzt werden.
Farduri de ochi strălucitoare, eyeliner creativ și farduri de obraz îndrăznețe. Acum totul devine la fel de colorat ca într-un videoclip retro. Dar aveți grijă, nu toate tendințele trebuie implementate deodată!

Cele mai cool machiaje din anii '90

1. Fard de pleoape roșu

Varietatea de culori pe pleoape caracterizează machiajul anilor '90. Culorile vii și puternice nu sunt amestecate cu alte nuanțe, ci lăsate să iasă în evidență. Femeile cu ochii verzi se pot răsfăța cu un look îndrăzneț cu fard roșu, deoarece culorile complementare fac ochii să strălucească cu adevărat! Pentru a da într-adevăr suficientă amploare culorii, puteți renunța la ruj și chiar la mascara.

Sfat: Un ten uniform este o necesitate pentru acest look! Asigurați-vă că acoperiți micile puncte roșii și cearcănele cu un corector, altfel acestea vor fi intensificate de fardul roșu.

2.Contur de buze închis la culoare

Ceea ce până de curând era considerat un „no-go" este din nou la modă: liplinerul închis! Creionul de buze joacă un rol mai important în machiajul anilor '90 decât acela de a împiedica rujul să se scurgă sau să se depună în riduri. Acesta fie pune în evidență buzele în mod natural, fie este ales cu cel puțin două nuanțe mai închis decât rujul.

Sfat: Pentru buze subțiri, aplicați creionul de buze pe marginea exterioară a buzelor. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea mai mult volum. Pentru un efect 3D mai puternic, aplicați un luciu de buze transparent în centrul buzei.

3. Unghii roz

Nu mai există nicio reținere în ceea ce privește nuanța unghiilor. Cele în stil franțuzesc, în nuanțe delicate de nude stau acum pe margine, pentru că noua vedetă a acestei primăveri este rozul! Foarte lucioasă și cu aspect de gel, această culoare de ojă evocă un aspect retro de cea mai bună calitate. Cu atâta culoare, unghiile ar trebui să fie scurte și drepte sau semirotunde.

Sfat: Dacă unghiile roz sunt în centrul atenției, machiajul feței poate rămâne mai natural. O linie de tuș de tip cat-eye pe pleoapa superioară poate deveni un punct de atracție pentru ochi.

4. Fardul de obraz

Ce face ca machiajul modern al anilor '90 să iasă în evidență? Tenul rămâne palid și doar o singură zonă a feței este puternic evidențiată. Fardul de obraz nu face excepție. Devine un element statement nu numai prin culoarea închisă, ci și prin pigmentarea acestuia. Pensula de fard de obraz se plasează în punctul cel mai înalt al obrajilor și se estompează cu o singură mișcare spre tâmple. Sprâncenele sunt îngrijite în mod natural.

Sfat: Acest look devine mai delicat dacă alegeți un fard de obraz cremos în loc de unul tip pudră și îl aplicați cu degetele. Acest lucru permite un control mai bun al intensității și al plasării.

5. Ochi statement

Pielea palidă și o explozie de culoare sunt componentele cheie ale unui machiaj în stilul anilor '90. Pentru un look retro radiant, fardul de culoare galbenă este cel mai potrivit. Acesta se potrivește cu orice culoare de ochi. Varianta cat-eye este o variantă modernă a ochilor statement din machiajul anilor '90 și primește o notă sofisticată datorită eyelinerului negru fin din pliu.

Sfat: Pentru ca fardul de ochi să reziste mai mult timp, umeziți puțin pensula sau buretele pentru fard și aplicați culoarea umedă. Acest lucru face ca nuanța să fie mai opacă și o menține radiantă pe tot parcursul zilei.