Active Beauty
Păr proaspăt în doar câteva minute: cum să folosești corect șamponul uscat
Text: Christina Omlor, Eva Pohn

Ca proaspăt spălat

Păr proaspăt în doar câteva minute: cum să folosești corect șamponul uscat

Șamponul uscat a salvat multe coafuri, mai ales atunci când te grăbești dimineața. Deși este super ușor de folosit, există totuși câteva lucruri la care trebuie să fii atentă. „Modul și frecvența de utilizare, de exemplu", spune expertul nostru dm.

Cât de des ar trebui să ne spălăm părul depinde de mai mulți factori. Dar dacă nu ai timp dimineața, un șampon uscat de la dm va fi de ajuns. Secretul său constă în amestecul de silicați, amidon (adesea din porumb) și talc. În combinație cu parfumurile, acesta asigură un păr voluminos, ușor de coafat și proaspăt chiar și fără spălare zilnică.

Proaspăt spălat fără a fi proaspăt spălat - un vis! Dar nu trebuie să fii prea naivă atunci când folosești șamponul uscat. stilista dm Daniela Rakowitz știe ce trebuie și ce nu trebuie să faci cu această armă miraculoasă în format spray.

Șampon uscat de la dm: 4 sfaturi pentru utilizare

1. Nu foarte des

La fel ca în toate lucrurile din viață, același lucru se aplică și aici: cantitatea face otrava. În principiu, șamponul uscat este inofensiv și ajută la fixarea grăsimii de pe scalp și păr. În același timp, această proprietate determină uscarea scalpului, ceea ce poate duce la mâncărimi și arsuri dacă este folosit în exces. De aceea, expertul nostru vă sfătuiește: „Nu folosiți șampon uscat timp de mai multe zile la rând. Nu trebuie să fie o soluție permanentă pentru a evita să vă spălați părul, ci o soluție practică pentru situațiile de urgență".

Ce trebuie făcut dacă scalpul reacționează ofensat?

„Nu mai folosiți șamponul uscat și spălați-vă părul cu un șampon blând. Un ser fin sau o tinctură funcționează, de asemenea, bine. Stratul protector al scalpului are nevoie, în general, de până la 24 de ore pentru a se reface. Cel mai bine este să acordați scalpului o pauză de șampon uscat de una până la două săptămâni", spune stilistul.

2. Păstrați distanța atunci când pulverizați

Atunci când pulverizați, este indicat să respectați distanța recomandată - în funcție de produs, aceasta este de aproximativ 15-20 cm. "În caz contrar, este posibil ca ingredientele șamponului uscat să nu se distribuie uniform, iar părul să devină ciufulit, rigid și alb. Cel mai bine este să pulverizați șamponul uscat cu capul în jos pe tot părul timp de două-trei secunde, să îl lăsați să acționeze pentru scurt timp, să îl frecați cu degetele și apoi să îl periați bine." Daniela Rakowitz ne sfătuiește să nu folosim șamponul în mod special pe zonele care devin rapid grase, cum ar fi linia părului: "De obicei, părul nu este gras doar în vârful capului, ci și la ceafă. Metoda cap-coadă este perfectă pentru distribuirea șamponului uscat",

Frecarea șamponului uscat cu un prosop este un lucru de domeniul trecutului?

„Noile produse funcționează cel mai bine atunci când sunr periate. Acest lucru distribuie șamponul uscat în mod optim și îndepărtează cu ușurință excesul. De asemenea, periajul ajută la crearea unei adevărate senzații de prospețime. Ștergerea cu un prosop aglomerează firele de păr și, prin urmare, nu mai este recomandată", spune expertul.

3. Nu folosiți prea mult șampon uscat

Este important să nu aplicați prea mult șampon uscat și cel mai bine este să așteptați câteva minute după prima rundă de aplicare. Dacă rezultatul dorit a fost deja obținut: minunat! Dacă nu, puteți pulveriza o altă rundă.

4. Luați în considerare culoarea părului

Ceea ce pare destul de logic la început se poate pierde în stresul vieții de zi cu zi. Din nefericire, femeile cu părul închis la culoare obișnuiau să fie lăsate pe dinafară, șamponul uscat lăsând în cel mai bun caz o peliculă albă la rădăcini, dar produsul este acum disponibil pentru majoritatea culorilor de păr. „Un mare avantaj al șamponului uscat cu vopsea este că îl poți folosi pentru a ascunde rădăcinile părului vopsit. Prin urmare, este perfect logic să folosiți un șampon uscat care să se potrivească cu propriul tip de păr. Există acum pe rafturi produse pentru culori de păr blond, blond mediu și șaten." Astfel că pe rafturi se găsesc acum produse cu formula magică pentru culori de păr blond, blond mediu și șaten." Pentru ca șamponul magic să își facă efectul, este indicat să alegeți culoarea potrivită.

Sfat privind utilizarea corectă a șamponului uscat:

Nu prea mult, nu prea aproape și nu prea des!

Există o selecție mare de șampoane uscate la dm:

Formulă tip spumă

Șampon uscat spumă de la Balea

Cumpără acum din magazinul online dm

Pentru păr gras

Șampon uscat Anti Grease de la Syoss

Cumpără acum din magazinul online dm

Pentru păr închis la culoare

Şampon uscat pentru păr inchis de la NIVEA

Cumpără acum din magazinul online dm

Cosmetice naturale certificate

Șampon uscat de la alverde NATURKOSMETIK

Cumpără acum din magazinul online dm

Cu un parfum fructat de cireșe

Șampon uscat cherry de la Batiste

Cumpără acum din magazinul online dm