Active Beauty
Cum să completezi orice look: CORONIȚE DE FLORI
Text: Hannah Neuhauser, Anna Theresa Lohninger

Coafuri înflorite

Cum să completezi orice look: CORONIȚE DE FLORI

Serile de vară, festivalurile sau nunțile: există multe ocazii de a purta coronițe de flori realizate manual. Acestea nu numai că încântă orice femeie, dar sunt și foarte ușor de realizat.
Poate că sunt amintirile din copilărie sau feed-urile de Instagram ale bloggerilor de modă, care ne reînvie entuziasmul pentru coronițele de flori. Pentru că, de la coronițe de flori delicate la coronițe de flori opulente, multor femei încă le place să se împodobească cu flori și să-și ofere această magie feminină naturală.


Coronițele de flori atrag atenția, mai ales ca accesoriu pentru ținutele de festival sau folosite în coafurile domnișoarelor de onoare și mireselor boho, asortate cu machiajul miresei sau adaptate la codul vestimentar.
În instrucțiunile DIY, vă arătăm cum să îți faci singură o coroană de flori romantică.

Fă-ți propria coroniță de păr

Materiale

 • diverse flori preferate
 • sârmă cu diametrul de 1,4 mm, verde
 • sârmă de înfășurare cu un diametru de 0,6 mm, verde
 • foarfece de grădină
 • bandă adezivă îngustă, verde
 • panglică din material textil, asortată cu culorile florilor


Așa se face:

 1. Taie o bucată de sârmă groasă astfel încât să poată fi înfășurată de două ori în jurul capului. Îndoaie sârma la mijloc și răsucește-o de câteva ori. Formează o buclă la ambele capete, aici vei atașa mai târziu panglica de țesătură pentru închidere. Înfășoară niște bandă adezivă în jurul capetelor ascuțite ale sârmei, astfel încât să nu te poți răni cu ele.
 2. Scurtează tulpinile florilor până la o lungime de 3-4 cm. Frunzele tulpinilor de flori pot fi legate după cum se dorește sau îndepărtate înainte de a fi împletite. Acum adună câte 2-3 flori pe rând în buchețele mici și fixați-le cu bandă adezivă. În funcție de volumul dorit, vei avea nevoie de aproximativ 10-15 buchețele de acest fel.
 3. Cel mai bine este să începi prin a plasa toate buchetele în jurul cadrului de sârmă, astfel încât florile să fie distribuite uniform. Dacă coronița nu pare suficient de densă, pur și simplu leagă mai multe buchete.
 4. După ce aranjamentul este fixat, atașează florile. Înfășoară sârma subțire în jurul buchetelor de câteva ori și apoi strânge-o din nou bine în jurul cadrului de sârmă al coroanei. Asigur-te că atașezi florile aproape una de cealaltă pentru a ascunde tulpinile și banda.
 5. Atașează o bucată de panglică de țesătură la fiecare dintre cele două bucle făcute pe cadrul coroanei. Lungimea panglicilor este o chestiune de gust. Singurul lucru important este ca acestea să poată fi legate într-un nod la ceafă

Sfatul nostru

Coronița va rezista mai mult dacă folosești flori care se usucă ușor, de exemplu Gypsophila sau trandafirii. Coronița de flori arată mai veselă dacă înfășori mărgele suplimentare pe un fir subțire și le înfășori în jurul florilor. Cu o coafură potrivită, definindu-ți propriile bucle și cu o strălucire frumoasă a părului, coronița de flori se comportă cel mai bine dintre toate