Active Beauty
Coafuri scurte pentru femei de peste 50 de ani: sfaturi de la expert

De la lung la scurt

Coafuri scurte pentru femei de peste 50 de ani: sfaturi de la expert

Odată cu vârsta, părul își schimbă textura și volumul. Ținând cont de asta, multe femei de peste 50 de ani aleg tunsori scurte pentru aspectul practic și pentru a obține un look modern și elegant. Am discutat cu Susanne Forobosko, specialistă la dm, despre opțiunile de coafuri scurte potrivite acestei vârste, afland sfaturi valoroase de styling.

Scurt, practic, ușor de aranjat!

Oamenii apelează la tunsori din dorința unui look mai proaspăt sau pentru a gestiona schimbările naturale ale părului. Unii își doresc o imagine mai tinerească, iar tunsoarea poate elimina vârfurile deteriorate și reda volum părului. Pe de altă parte, părul își poate pierde din densitate odată cu trecerea timpului, iar o tunsoare strategică poate masca aceste modificări. În plus, tunsorile scurte sunt o opțiune practică, necesitând mai puțin timp pentru întreținere și coafare.

Coafuri scurte pentru femeile de peste 50 de ani: trei look-uri la modă care te fac să pari mai tânără

1. mixie - un amestec de mullet și pixie
Doamna Forobosko: În calitate de dm quality trainer, părul este specialitatea dumneavoastră. Ce vă caracterizează look-ul?

Mixie, fuziunea îndrăzneață dintre pixie și mullet, captează atenția printr-o combinație neașteptată: scurtă și stratificată, cu un strop de lungime în spate și contururi franjurate. Secretul? Evitarea unei cepei lungi la ceafă, păstrând astfel aerul cool și casual al mixie-ului. Versatilitatea este atuul său principal. Mixie se adaptează oricărei femei, indiferent de stil. Poate fi purtată cu încredere și eleganță sau cu o doză de nonșalanță, transformându-se ușor dintr-un look de zi cu zi într-unul pentru o ieșire specială. Textura părului nu mai e o problemă. Mixie îmbrățișează diversitatea, oferind volum și dimensiune părului fin, în timp ce pe cel gros îl structurează și definește. Părul ondulat sau creț primește un contur aparte, evidențiindu-și valurile naturale. Mixie este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unui look modern, ușor de întreținut și care vă permite să vă exprimați personalitatea.

Pe cine flatează în special?

Similar cu Shag-ul scurt, Mixie Cut este o tunsoare care flatează pur și simplu toate formele feței.

Cum și cu ce este coafura coafată?

Această tunsoare poate fi coafată perfect în doar câțiva pași simpli. Pune o cremă de styling în mâini și masează părul pentru a defini șuvițele individuale. De asemenea, eficient: spray-ul cu sare. Modelați șuvițele mai lungi de la ceafă ușor spre exterior cu un fier de îndreptat pentru a le da un efect de revenire. Dacă vrei un look mai sofisticat, coafează-le cu un gel cu aspect umed. Plus: acest lucru conferă părului un finisaj lucios.

2. Pixie ultra moale
Ce face acest look?

Ultra Soft Pixie este o tunsoare scurtă, tomboyish, care încă radiază feminitate. După cum sugerează și numele, este o tunsoare scurtă. Părul din partea superioară este lăsat puțin mai lung decât părțile laterale, astfel încât aspectul pixie să nu se piardă.

Cui i se potrivește coafura?

Această tunsoare este potrivită în special pentru femeile cu o față ovală, mai degrabă îngustă.

Cum funcționează stylingul?

Ceara de păr sau gelul de păr este cea mai bună alegere pentru acest look practic și rapid de stilizat, deoarece adaugă strălucire părului. Pentru un pixie colorat, de exemplu blond platinat (care este la modă în acest moment), ceara și gelul sunt cei mai buni prieteni de styling, deoarece reprezintă cea mai bună modalitate de a da formă top coat-ului. Pentru a păstra tonul blond rece cât mai mult timp, este indicat un tratament cu șampon argintiu și balsam argintiu.

3. Părul scurt
Cum recunoști părul scurt?

Tunsoarea scurtă shag este o tunsoare foarte stratificată, cu franjuri și ușor conică, care conferă părului textură și mișcare. Are un aspect rock, rebel, modern și, prin urmare, mai puțin elegant. Dacă este tunsă cu franjuri, aspectul este și mai eficient.
Cel mai bun lucru la această tunsoare este că poate fi personalizată pentru a se potrivi oricărui tip de păr - ceea ce o face potrivită pentru orice textură de păr. Straturile pot fi puse în evidență la fel de mult pe părul creț și gros ca și pe părul drept.

Pentru cine este potrivit acest look?

Tunsorile scurte sunt versatile, complimentând diverse forme ale feței. Poți accentua trăsăturile cu o franjură sau o ramă conturată, dar la fel de bine tunsoarea poate rămâne liberă. Stratificarea oferă un aer natural, iar alegerea bretonului potrivit, fie tip cortină sau drept, ajută la echilibrarea proporțiilor feței. Scurt nu înseamnă neapărat limitat - explorează variantele și găsește-ți stilul!

Ce este necesar pentru styling?

Fie că este uscat cu uscătorul de păr sau cu aerul - părul scurt cade dezinvolt în ambele cazuri. Dacă ai părul drept, te ajută dacă îl tratezi în prealabil cu spray de textură și protecție termică. După uscarea cu uscătorul, câteva valuri suplimentare pot fi, de asemenea, lucrate în șuvițe cu un fier de îndreptat sau un ondulator.
Pentru bucle și părul ondulat: După spălare, folosiți un gel de bucle, o cremă de bucle sau o spumă și apoi uscați cu un difuzor. Dacă nu ai unul la îndemână, îți recomand să îți frămânți ușor părul cu mâinile și să îl usuci pe cea mai joasă treaptă.