Active Beauty
Beyond the feed: 7 întrebări cu Yoyorelalala!
Text:
timp de citire: min
Începutul către o viață vegană

Beyond the feed: 7 întrebări cu Yoyorelalala!

Prin plating-ul ei artistic și rețetele inovatoare, ea a reușit să schimbe percepțiile despre veganism și să inspire gurmanzii să fie mai conștienți de alegerile lor alimentare. În acest articol, ne va împărtăși povestea transformării sale, provocările cu care s-a confruntat și modul în care veganismul a influențat creațiile ei culinare. Așadar, haide-ți să aflăm mai multe despre călătoria sa captivantă spre gastronomie și sustenabilitate!
1. Ce te-a inspirat să adopți un stil de viață vegan și cum a influențat acest lucru experiența ta la MasterChef?
Yoyo: Totul a început în încercarea de a-mi rezolva unele probleme medicale care păreau că nu se vor rezolva niciodată, asta după mai mulți ani de încercări și tratamente naturiste sau alopate care pe moment funcționau, însă când încetam să le consum problemele reapăreau aproape instant. Vă puteți da seama cât de mare mi-a fost mirarea să văd îmbunătățiri drastice chiar din prima lună de schimbare a dietei. Atunci pentru mine a fost un moment foarte important care m-a determinat să continui cu acest gen de alimentație și să încep să studiez în paralel și nuriția, putând astfel să împărtășesc din cunoștințele și experiența mea și altor persoane care au nevoie. Cumva din aceleași motive am ajuns și la MasterChef, însă din păcate în ediția în care am participat nu pot spune că era o deschidere atât de mare pentru bucătăria vegană, iar formatul emisiunii este conceput în așa fel încât să te pună în dificultate. Să nu uităm că este totuși o competiție unde bucătăria omnivoră primează.

2. Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în tranziția către veganism și cum le-ai depășit?
Yoyo: Una dintre cele mai mari provocări în tranziția mea a fost renunțarea la produsele lactate, care la momentul respectiv constituiau peste 60% din dietă. Dar am luat-o mai mult ca pe un provocare, gândul meu era să încerc o dietă bazată pe plante timp de o lună să văd ce se întâmplă, nu mă așteptam atunci ca micul meu experiment de acum 5 ani să devină un stil de viață...

3. Ai putea împărtăși cu noi una dintre rețetele tale vegană favorite pe care ai creat-o în timpul MasterChef?
Yoyo: Cred că rețeta mea favorită de la MasterChef a fost tofu în crustă de susan negru, un deliciu.

4. Cum integrezi principiile veganismului în preparate culinare care, tradițional, includ ingrediente de origine animală?
Yoyo: La început mi-a fost mai greu să găsesc înlocuitori vegani în preparatele tradiționale, dar cu timpul am învățat care este cea mai bună alternativă pentru aproape orice, de exemplu este foarte ușor să înlocuiești carnea cu tofu sau iaurtul cu lapte de cocos. În ultimii ani mi se pare că au apărut pe piață foarte multe produse de origine vegetală iar asta simplifică mult lucrurile. Când am început eu trebuia să îmi prepar majoritatea substitutelor, de la maioneză la smântână sau mezeluri, așa am și ajuns să gătesc atât de mult. Având în vedere că știu cât este de greu când totul este nou și nu știi de unde să începi, acum chiar pregătesc un curs prin care doresc să dau mai departe din cunoștințele acumulate în toți acești ani, persoanelor care doresc să îmbrățișeze acest stil de viață și au nevoie de un pic de ajutor.

5. Ce sfaturi ai pentru cineva care dorește să experimenteze cu mâncarea vegană, dar nu știe de unde să înceapă?
Yoyo: Să intre pe profilul meu de Instagram sau să mă contacteze. Lăsând gluma la o parte cred că cel mai important e să te documentezi și experimentezi mult până descoperi ce îți place.

6. Ce impact crezi că a avut apariția ta la MasterChef asupra percepției publicului despre mâncărurile vegane?
Yoyo: Sincer cred că apariția la MasterChef nu a avut in impact prea mare asupra percepției publicului, mai mult cred că a influențat-o prezența mea pe Tik Tok.

7. Cum se schimbă dinamica și creativitatea în bucătărie atunci când gătești exclusiv cu ingrediente vegane?
Yoyo: Mi se pare ca poți avea mult mai multă creativitate când folosești doar ingrediente vegetale, același preparat îl poți face în nenumărate feluri schimbând de exemplu doar tipul de fasole sau tipul de iaurt vegan pe care îl folosești. Posibilitățile sunt nelimitate!
x
Ne pare rău, dar nu am găsit rezultate pentru căutarea dvs. Vă rugăm să încercați cu alte cuvinte cheie.