2. Utilizarea versatilă a propriei grădini

Cei care dețin o grădină își pot cultiva singuri legumele și fructele, pot lăsa o bucată de gazon natural în paragină pentru a preveni mortalitatea insectelor, pot lăsa rufele să se usuce afară și pot colecta apa de ploaie în butoi pentru a uda plantele. Și chiar dacă pajiștea nu aparține proprietății dumneavoastră, oricine colectează gunoiul de pe marginea potecii în timp ce se plimbă prin parc se poate aștepta la o karma bună.


3. Nu uitați să scoateți ștecherul din priză

Punctele karma pot fi adunate și la birou sau acasă, dacă se tipărește mai puțin, prin renunțarea la băuturile din sticle de unică folosință sau prin plasarea unei plante lângă birou. În acest moment este deosebit de popular smochinul cu frunze în formă de vioară, ușor de îngrijit, cu frunzele sale foarte mari, despre care se spune că au un efect de purificare a aerului. Iar seara, scoateți aparatele electrice din priză în loc să le opriți sau chiar să le puneți în standby. 


4. Ajutarea altor persoane

De multe ori nu este nevoie de o faptă măreață pentru a face ziua cuiva mai bună. O mamă se chinuie cu căruciorul în timp ce urcă în autobuz? Nimic nu poate fi mai ușor decât un ajutor rapid și punctele karma încep să se adune în contul dvs. Întotdeauna există oportunități de a ajuta oamenii. Pur și simplu, treceți prin viața de zi cu zi mai atent și cu ochii deschiși.


5.  Curățare ecologică

Măsurile sustenabile sunt foarte ușor de implementat în interiorul propriei locuințe și mai ales atunci când se face curățenie. Pur și simplu înlocuiți detergentul chimic cu o alternativă ecologică. Acestea sunt de obicei biodegradabile și mai economice. Spălați hainele și vasele în modul ecologic de economisire a energiei - și veți câștiga câteva puncte karma suplimentare.