Active Beauty
Igiena orală: 7 aspecte cu adevărat importante

Curat!

Igiena orală: 7 aspecte cu adevărat importante

Pe internet circulă multe informații despre igiena orală. Dacă igiena orală este cu adevărat nocivă, cât costă și la ce ne putem aștepta: Noi avem răspunsurile! 

Da, știm: Dr. Google este adesea nesănătos pentru noi. Să luăm, de exemplu, igiena orală: atunci când căutăm pe Google, apar afirmații precum „nociv pentru dinți și gingii". Ce au de spus profesioniștii despre acest lucru? Răspunsul specialiștilor este clar: „Dacă îngrijirea orală este efectuată de un profesionist, nu este periculoasă". Dimpotrivă: expertul vă dezvăluie tot ce trebuie să știți despre igiena orală profesională.

7 întrebări și răspunsuri despre igiena orală

1. De ce îngrijirea orală este importantă și unde se poate realiza? 

Specialiștii afirmă: „Igiena orală este importantă pentru a elimina biofilmul care se acumulează în jurul dinților". Un biofilm este o acumulare de bacterii și resturi care poate provoca deteriorarea gingiilor și a dinților.

 

2. La ce ne putem aștepta în timpul unei îngijiri orale profesionale?

Înainte de tratamentul propriu-zis, expertul verifică mai întâi starea dinților și a gingiilor. Specialistul se uită la modul în care dinții se află în patul dentar și la cantitatea de placă dentară de pe dinți. „Verificăm fiecare dinte, astfel încât să putem vedea acumularea de placă și cum este starea dintelui", explică medicul stomatolog.

 
Apoi, cu ajutorul ultrasunetelor, a unui jet de pulbere și diverse instrumente dentare curăța dinții și a îndepărtează tartrul. În plus, nu trebuie să vă fie teamă de tratamentul cu ultrasunete. Dispozitivul cu ultrasunete îndepărtează ușor tartrul cu ajutorul unui vârf metalic care vibrează. Un jet de apă clătește tartrul și răcește în același timp vârful metalic. Acest lucru este foarte eficient și nu doare deloc!
 
În cele din urmă, dinții sunt clătiți, lustruiți și fluorizați. „Curățăm spațiile dintre dinți și aplicăm diferite geluri pentru dinți și gingii", spun specialiștii. Fluorizarea are rolul de a reduce numărul de bacterii care provoacă carii dentare în gură. De asemenea, poate repara și cele mai fine leziuni și este un standard în igiena orală, deoarece „Întotdeauna există fluor în gelul de curățare".
 

3. Igienizarea profesională poate fi dăunătoare?

„Dacă igienizarea orală este făcută în mod profesionist și în conformitate cu standardele internaționale, nu există niciun fel de leziune - chiar și dacă o faceți foarte des", spun specialiștii. Medicii examinează dinții înainte de fiecare tratament și fac doar ceea ce este necesar. O periere este adesea suficientă.

 
 


4. Igienizarea orală: doare?

În marea majoritate a cazurilor, igienizarea orală profesională nu doare. „Cu un stomatolog experimentat, poate fi chiar relaxant."

 
Cu toate acestea, deschiderea prelungită a gurii poate provoca dureri de maxilar sau dureri în zona capului și a gâtului după un tratament. „De aceea folosim un cofraj special în timpul igienizării, care uneori poate dura mai mult timp. Acesta este alcătuit dintr-un un mic tub de plastic cu un capăt lat și unul îngust. Capătul lat este plasat peste buză. Capătul îngust are un bloc de mușcătură pe care pacientul îl poate mușca. Astfel buzele și articulațiile maxilarului sunt ușurate și se relaxează."
 

5. Cât costă?

Costul unei consultații orale, igienizarea și altor intervenții poate varia în funcție de cabinet. Cel mai bine este să verificați prețutile cabinetului au să dicutați cu medicul. 


6. Cât de des ar trebui să mergem la stomatolog pentru o igienizare? 

Un pacient cu o stare dentară medie ar trebui să facă o igienizare orală de două ori pe an.

 
Cei care au probleme cu paradontoza, care fumează, au mult tartru sau o gură foarte uscată ar trebui să meargă mai des la o igienizare orală. „Recomandăm o dată la trei- patru luni, în funcție de constatările inițiale, adică de starea dinților și a gingiilor."


7. Ce putem face noi acasă pentru propria sănătate dentară?  

La domiciliu, este deosebit de important să folosiți cu regularitate ața dentară pentru a preveni acumularea de bacterii în spațiile dintre dinți. „Apa de gură asigură bunăstarea generală. Puteți folosi acest lucru o dată sau de două ori pe zi, după cum este necesar."
 
Medicul dentist vă poate ajuta să alegeți pasta de dinți potrivită. „Verifica-ți-vă starea dentară, împreună cu medicul dentist, acesta va ști exact de ce ingrediente au nevoie dinții și gingiile dumneavoastră în acest moment."