Active Beauty
Faceți curățenie în garderobă: cu aceste 5 sfaturi vei reuși!

Faceți loc

Faceți curățenie în garderobă: cu aceste 5 sfaturi vei reuși!

Garderoba este plină și dumneavoastră tot nu aveți cu ce să vă îmbrăcați? Nicio problemă! Cu aceste 5 sfaturi la îndemână, puteți să vă „curățați” garderoba și să puneți lucrurile în ordine.
Un studiu Greenpeace arată că 72 de milioane de articole de îmbrăcăminte zac nepurtate în dulapurile românilor. Este timpul să faceți loc și să vă puneți întrebări cu privire la propriile decizii de consum.

 

5 sfaturi împotriva „avalanșei” de haine

Pregătirea este totul

O bună planificare reprezintă jumătate din bătălie. Înainte de a face curățenie în garderobă și de a pune lucrurile în ordine, ar trebui să vă pregătiți. Pentru a depozita în mod corespunzător hainele aruncate, procurați-vă saci și cutii mari. În acest fel, hainele aruncate pot fi depozitate corespunzător imediat după ce se face curățenie.


Nimic nu rămâne înăuntru

Foarte important: eliberați complet dulapul și toate sertarele de haine, în acest fel puteți avea o imagine de ansamblu și nu există pericolul de a împinge un dulap gol și mai mult în spate.


Puneți-vă întrebări și probați 

Luați fiecare articol de îmbrăcăminte în mână și puneți-vă întrebarea: „Am purtat acest articol anul trecut?". Dacă răspunsul este nu, probabil că fostul top preferat nu va mai fi purtat în viitor. În caz de îndoială, o probă simplă va fi de asemenea utilă, deoarece veți afla dacă vi se mai potrivesc sau nu hainele respective.

Curățare

Ați sortat și v-ați gândit ce piese puteți dona sau da mai departe prietenilor? Perfect. Dar așteptați puțin până să le puneți deoparte. Dulapul gol este ocazia perfectă pentru a curăța cu o lavetă umedă rafturile.


Aranjați corect

Sertarele sunt curate, hainele sortate, acum trebuie să procedați sistematic și la aranjarea lor. Articolele vestimentare pe care le purtați frecvent ar trebui să fie ușor accesibile, în timp ce topul cu paiete poate fi depozitat mai sus, pentru următoarea petrecere. Un sistem bine pus la punct de organizare a garderobei ajută la obținerea unei bune imagini de ansamblu.
 
Bineînțeles, pe lângă timpul necesar pentru această acțiune de curățenie, nu puteți renunța la melodiile potrivite. Creați un playlist cu melodiile dvs. preferate sau ascultați un podcast interesant sau amuzant pentru a face sortarea mai ușoară
 
Poate că o curățenie temeinică nu este cea mai distractivă activitate de weekend, dar curățarea garderobei vă poate oferi imboldul de a cumpăra mai puțin, mai sustenabil și mai conștient în viitor.


Departe de industria fast-fashion

Casele de modă lansează mai mult de 20 de colecții pe an, creând în mod constant noi stimulente pentru cumpărători. Un raport recent al Greenpeace arată că, în prezent, consumatorii cumpără cu 60% mai multe haine decât acum 15 ani. Durata de purtare a unui pulover sau a unei perechi de pantaloni s-a înjumătățit, tendințele se schimbă rapid, iar calitatea este mai slabă. ONG-uri precum Greenpeace solicită de ani de zile reglementări legale pentru a reduce supraproducția și a limita industria fast-fashion. Ce putem face în calitate de consumatori? Este simplu: să cumpărăm mai puțin.