Active Beauty
Untul de shea: 5 lucruri despre favoritul nostru în materie de frumusețe

Adio, piele uscată!

Untul de shea: 5 lucruri despre favoritul nostru în materie de frumusețe

Piele uscată? Unt de shea! Arsuri solare? Unt de shea! Mătreață? Unt de shea! Ingredientul pare a fi răspunsul la multe probleme ale pielii și există multe produse cu unt de shea în drogheriile noastre dm. Dar cum funcționează, de fapt, acesta?

Untul de shea este o parte integrantă a rutinei noastre de îngrijire a pielii. Mai ales pentru pielea uscată din timpul iernii. Untul de shea poate fi regăsit în aproape toate unturile de corp și cremele hidratante . Dar ce este, de fapt, untul de corp, din ce este făcut și la ce puteți folosi acest produs natural universal? (La ce ar trebui să fiți atenți atunci când îl cumpărați).

Untul de shea: 5 lucruri pe care ar trebui să le știți despre acesta

1.Ce este untul de shea?

Untul de shea (sau untul karité) se obține din semințele fructelor arborelui karité. Acest arbore crește la sud de Sahel, în Africa. Poate trăi până la 300 de ani și începe să dea roade după aproximativ 20 de ani. În Africa, untul de shea este folosit de secole întregi ca leac și cremă.

2. Cum se produce untul de shea?

Nucile de shea conțin aproximativ 50% grăsime. Din această grăsime se produce untul de corp. Pentru a-l prepara, mai întâi se prăjesc sâmburii și apoi se frământă cu apă pentru a forma o consistență moale. Producătorii fierb apoi pulpa, pentru a îndepărta uleiul de shea. Procesul de răcire transformă uleiul în unt de shea, cunoscut în toată lumea. În funcție de puritatea sa, poate fi adăugat în untul de cacao sau poate fi utilizat pentru fabricarea produselor cosmetice.

3. Nerafinat sau rafinat: care este diferența?

Într-o stare nerafinată, untul de corp are o culoare gălbuie și este considerat mai eficient, deoarece conține și mai mulți nutrienți naturali. Este adesea rafinat pentru transport și conservare. În momentul rafinării, devine alb, așadar este destul de ușor să vă dați seama dacă aveți de-a face cu un produs rafinat sau nerafinat

4.De ce pielea noastră iubește untul de corp

Untul karité este plin de vitamine și minerale. În plus, conține diferiți acizi, precum acidul oleic sau acidul linolenic. Aceste ingrediente îl fac un produs excepțional pentru îngrijirea pielii.  Protejează împotriva influențelor negative ale mediului, are efect de regenerare celulară și conferă suplețe pielii.
Datorită acestor proprietăți de îngrijire,  untul de shea de la dm este potrivit pentru absolut orice tip de piele. Mai ales pentru pielea uscată și iritată, acesta poate fi cel mai bun remediu. Apropo: Puteți de asemenea, să vă faceți propriul unt de corp

5. Cum funcționează untul de shea

Fiind un produs cu atât de multe beneficii, poate fi utilizat pentru o gamă variată de afecțiuni. Untul de shea este folosit ca remediu, dar și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, precum:

  • Pentru probleme ale pielii, cum ar fi neurodermatita, eczemele sau alergiile
  • Pentru tratamentul cicatricilor
  • În vindecarea rănilor
  • În caz de arsuri solare
  • Împotriva mătreții și a vârfurilor despicate
  • Reumatism, dureri articulare și musculare

Sfatul nostru

La dm există o gamă largă de produse cu unt de shea – alegeți-l pe cel preferat!