Active Beauty
Epilarea braziliană: Piele catifelată și netedă în zona intimă

O piele fină

Epilarea braziliană: Piele catifelată și netedă în zona intimă

Vară, bikini … și păr deranjant în zona intimă? Categoric, nu! Epilarea braziliană este cea mai bună metodă de a scăpa rapid și pentru mult timp de părul pubian.

Femeia zace acolo ca la ginecolog ... Da, cu siguranță există situații mai plăcute decât epilarea braziliană. Și da, orice ați auzit despre îndepărtarea părului în regiunea vaginului, pe labii este, de asemenea, adevărat. De primele câteva ori doare destul de tare și zona respectivă va arăta inflamată pentru câteva ore.

Dar epilarea braziliană este metoda cea mai bună de îndepărtare a părului. Și senzația se îmbunătățește de fiecare dată, promitem! Descoperiți ghidul de epilare, cinstit și sincer. Expertul Isabella Elender răspunde la cele mai importante întrebări despre epilarea din zona intimă.

Epilarea braziliană: 9 întrebări și răspunsuri

1. Ceară caldă sau zahăr: care este mai eficient?

În primul rând: efectul îndepărtării părului este același. Indiferent dacă alegeți benzi de ceară, ceară caldă sau un amestec de zahăr, firele de păr, inclusiv rădăcinile, sunt îndepărtate cu o singură smucitură.

Dacă trebuie să aleagă, multe cosmeticiene sunt de părere că epilarea cu zahăr este metoda mai blândă. Aici părul este smuls în direcția de creștere, astfel, după aceea există mai puține firele de păr rămase sub piele. Zahărul are chiar un efect hrănitor asupra pielii.

Ceara caldă este diferită, spune specialistul Isabella Elender: „Cu ceara caldă există riscul ca părul să se rupă, deoarece este îndepărtat împotriva direcției de creștere”.

2. Cât de des trebuie să merg la epilarea braziliană?

Acest lucru depinde de creșterea individuală a părului. De regulă, ar trebui să faceți o programare la fiecare două până la patru săptămâni. Un sfat de la Isabella Elender: „Este nevoie de o anumită rutină. Dacă vreți să aveți o piele netedă și mătăsoasă vara, ar trebui să începeți programările iarna. Deoarece cu cât vă duceți mai des și mai regulat la epilat, cu atât părul va crește mai rar și mai fin."

3. Cum mă pot pregăti pentru epilare?

Pregătirea perfectă începe cu o zi înainte de epilarea cu ceară. Un peeling delicat îndepărtează celulele moarte ale pielii. Cu toate acestea, ar trebui să vă feriți de la o exfoliere cu sare de mare. Acest lucru este prea dur pentru zona initmă și poate provoca arsuri neplăcute.

Dacă aveți timp înainte de programare, puteți face o baie caldă sau să aplicați o compresă caldă. Acest lucru deschide porii, face pielea moale și epilarea cu ceară este și mai ușoară. Înainte de tratament, pielea este degresată de cosmeticiană, astfel încât masa de ceară sau zahăr să „se prindă” mai bine.

4. Există un moment perfect pentru epilarea cu ceară?

Da, pentru că un rezultat reușit depinde și de lungimea corectă a părului: 0,4 până la 0,5 centimetri sunt ideali. Isabella Elender: „Trebuie să fiți răbdătoare! Firele mai scurte sunt greu de eliminat, cele mai lungi se lipesc unele de altele și provoacă durere inutil.” Faza de tranziție este adesea dificilă, mai ales pentru femeile obișnuite să se radă. Motto-ul este: rezistați câteva zile!

5. Cât de tare doare epilarea?

Durerea este o senzație individuală. Dar promitem că nu doare atât de mult pe cât credeți. Totuși, la început va ustura puțin. Vestea bună: cu cât mergeți mai des la epilarea braziliană, cu atât veți simți mai puțină durere.

„Multe femei sunt deosebit de sensibile atunci când sunt în zilele de menstruație. Prin urmare, este mai bine să faceți o programare la mijlocul ciclului. De asemenea, puteți folosi fazele lunii ca ghid. Când luna este în faza de descreștere, rezultatul durează mai mult”, spune Isabella Elender.

6. Cum am grijă de piele după epilarea braziliană?

Gelul pur de aloe vera are un efect de răcire plăcut și calmează pielea iritată după fiecare epilare. Începeți aplicarea la 24 de ore după tratament! Nu utilizați saună, produse cu parfum și evitați soarele! Ulterior, o exfoliere delicată în fiecare zi ajută la reducerea riscului de creștere a firelor sub piele.

7. Epilarea braziliană este posibilă și acasă?

Cu benzile reci de ceară puteți epila zona de pe picioare sau cea dintre stomac și părul pubian. Este important să întindeți bine pielea și să trageți benzile cu o smucitură rapidă împotriva direcției de creștere a părului.

Cu toate acestea, expertul Isabella Elender ne sfătuiește să nu încercăm epilarea liniei de bikini cu ceară rece: „Aici este foarte dificil să mânuiți corect fâșiile de ceară. Dacă pielea nu este întinsă corect, poate provoca leziuni precum vânătăi sau arsuri."

8. Ce „tunsori” intime există?

Epilarea braziliană înseamnă epilare completă. Din punct de vedere tehnic, poartă numele de Hollywood Cut. Însă, puteți păstra o bandă îngustă de păr bine îngrijit pe osul pubian, sau mai există varianta unui mic triunghi tăiat. Aici nu există limite, puteți avea: inimi, săgeți, fulgere, raze de soare etc.

9. Ce alte metode există pentru a scăpa de părul supărător al corpului?

De la sprâncene la linia bikinilor până la picioare - trei metode deosebit de eficiente de îndepărtare a părului, sunt oferite în saloanele de înfrumusețare:

  • Epilarea cu zahăr, (denumită sugaring) folosind o pastă de zahăr specială, este o metodă naturală de epilare în care pielea este îngrijită. În plus, metoda este deosebit de blândă, deoarece firele de păr sunt smulse în direcția de creștere.
  • Puteți rezerva o sesiune de epilare în orice salon de cosmetică. Ceara caldă dintr-un cartuș se aplică pe partea dorită a corpului. O fășie de hârtie este presată ușor pe zona cerată și îndepărtată cu o smucitură împotriva direcției de creștere.
  • IPL (Intense Pulsed Light) este numele epilării permanente cu impulsuri de lumină, care sunt ghidați în rădăcină prin pigmenții de culoare din firul de păr. În jur de opt tratamente sunt necesare până când energia concentrată distruge rădăcinile și firele de păr nu mai cresc).