Rețetă de floricele vegane:

Timp de preparare: 10 minute
 
Ingrediente:
 
  • boabe de porumb organic
  • ulei de masline
  • sare, zahăr, unt topit sau alte condimente după preferință
Preparare:
 
  1. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare.
  2. Adăugați boabele de porumb și puneți capacul
  3. Așteptați câteva secunde, iar când auziți prima pocnitură, dați focul mai mic și agitați tigaia periodic, astfel încât să nu se ardă.
  4. După ce sunt gata, puneți floricelele în bolul preferat și asezonați cu condimentele dorite.
  5. Poftă bună! 
 

Pentru varianta caramelizată

  1. Preparați caramelul: încingeți uleiul cu zahăr (la alegere: de exemplu, zahăr crud din trestie), adăugați un strop de apă și fierbeți până când zahărul devine un sos cremos.
  2. Caramelizați floricelele: lăsați floricelele în tigaia în care le-ați pregătit, turnați sosul caramelizat peste ele și amestecați.