Active Beauty
Focaccia cu flori - o grădină înflorită pe pâine

Înflorit

Focaccia cu flori - o grădină înflorită pe pâine

În timpul verii, imaginația este necesară pentru a ne încânta oaspeții la petrecerile de vară. Cu focaccia noastră cu flori, evocăm pajiștea înflorită direct pe pâine. Cu legume de sezon, bineînțeles.
Vreți să pregătiți ceva special pentru oaspeții dumneavoastră, care să fie potrivit și pentru vegetarieni? Focaccia noastră cu flori combină un deliciu pentru papilele gustative și un festin pentru privire în același timp. Și, după cum știm cu toții, aspectul mâncării este important pentru noi. Puteți servi focaccia cu flori caldă sau o puteți pregăti cu o zi înainte. Pâinea focaccia este perfectă pentru grătar sau ca și garnitură, alături de un sos. Focaccia este, de asemenea, bună de luat la un picnic de vară. Dacă este depozitată corect, focaccia poate fi păstrată chiar și câteva zile.

 
Ușor de preparat: pentru o focaccia cu flori aveți nevoie de un aluat de bază pentru focaccia, puțină răbdare și legume proaspete de vară - de preferat direct din grădină sau din piață. Apoi vă puteți da frâu liber creativității atunci când creați pajiștea de flori din legume și ierburi.

 

Rețetă pentru focaccia cu flori

Ingrediente 

Pentru aluatul de bază: 
 • 500 g de făină de grâu tip 405 de la dmBio
 • 7 g de drojdie de la dmBio
 • 350 ml apă călduță
 • 1 vârf de cuțit de sare
 • 1 linguriță de zahăr
 • 1 lingură de ulei de măsline de la dmBio


 
Pentru topping:
Legume proaspete (ardei, roșii, ceapă, ciuperci, usturoi etc.) și ierburi aromatice (de exemplu, arpagic, amestec de condimente italienești), după gust.
 

Preparare

 1. Într-un bol se amestecă făina de grâu, drojdia uscată, un vârf de cuțit de sare și o linguriță de zahăr.
 2. Se adaugă 350 ml de apă călduță și 1 lingură de ulei de măsline.
 3. Se frământă bine aluatul.
 4. Apoi se pune aluatul într-un vas și se acoperă cu un prosop. Alternativ, îl puteți unge cu ulei de măsline.
 5. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor și puneți-l în tava de copt.
 6. Se lasă aluatul într-un loc cald timp de 1 oră pentru a crește.
 7. Între timp, pregătiți toppingul de legume. Pentru a face acest lucru, spălați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite pentru pajiștea de flori.
 8. După o oră, puteți acoperi aluatul cu legumele și ierburile aromatice.
 9. Se coace la 210° grade pe raftul din mijloc, timp de aproximativ 20 de minute.
 


Bine de știut

Știați că focaccia există din cele mai vechi timpuri și că a fost servită inițial zeilor din Roma? Termenul derivă din cuvântul latin "focus", care înseamnă vatră, cuptor sau șemineu. Numele de focaccia se referă la faptul că pâinea a fost coaptă direct în cenușă.
 
 
Fie în calitate de suvenir sau în așteptarea următoarei vacanțe italiene - încercați rețeta noastră de focaccia cu flori!