Active Beauty
Ceai Matcha – preparați-vă propriul ceai verde cu gheață

Combinația perfectă

Ceai Matcha – preparați-vă propriul ceai verde cu gheață

Ceaiul negru cu aromă de piersici sau lămâi reprezintă varianta clasică pentru ceaiul cu gheață, dar poate deveni puțin prea plictisitoare pentru toată vara. Venim cu o mică schimbare și vă vom explica cum puteți face cu ușurință o băutură răcoritoare și sănătoasă de vară din ceai verde japonez.
 
Dacă v-ați plictisit de rețeta clasică de ceai rece sau pur și simplu doriți să încercați noi rețete exotice fără a fi necesar să vizitați țări îndepărtate, noi avem soluția perfectă! Vă prezentăm o rețetă de ceai rece matcha cu care puteți aduce cu ușurință stilul de viață japonez chiar în propria casă. Și odată ce am prins gustul pentru acest preparat extrem de sănătos și exotic, am putea la fel de bine să învățăm japoneza ca o nouă limbă. Arigato pentru atâta inspirație!

Matcha – pudră verde cu efecte benefice 
Pudra verde de matcha oferă energie pentru întreaga zi, însă, cu toate acestea are un efect calmant asupra sistemului nostru nervos. Nu e de mirare că japonezii îl consumă într-un număr atât de mare. Știm deja că o mulțime de alimente verzi sunt sănătoase - la fel se spune și despre ceaiul matcha că are un efect pozitiv asupra sănătății datorită antioxidanților și nutrienților săi, atunci când este consumat cu moderație. Un motiv în plus pentru a vă oferi un tratament special cu un ceai rece matcha revigorant!
 
 

Rețetă pentru un ceai Matcha răcoritor

  1. Amestecați conținutul unui baton de Matcha sau aproximativ 2 g de ceai Matcha Instant de la dmBio și 180 ml de apă cu un tel de bambus Matcha.
  2. Adăugați cuburi de gheață după preferință. Pregătiți-le în prealabil folosind o formă de cuburi de gheață. Dacă doriți, puteți folosi și un pai din sticlă sau silicon
  3. Pentru un plus de gust, noi vă recomandăm să adăugați la final și un strop de miere
 

Sfatul nostru

Dacă preferați să preparați un matcha latte cu gheață în locul unui ceai cu gheață, puteți opta pentru lapte de migdale sau orice alt lapte la alegere în loc de apă.

Puteți folosi un aparat de spumare a laptelui sau un mic tel pentru a spuma pudra de matcha